Tavle

Det er ikke måte på hvor mye nordmenn har å lære om toleranse av muslimske innvandrerrepresentanter.

Mina Adampour, leder av Ungdom mot rasisme, har et underlig skråsyn i sine retweeter, men hun kjenner nok sitt publikum: «Kriger får vanligvis et navn. Dette vil bli husket som Barnedrapene i Gaza.» og «I am mourning genocide in Gaza…» og karikatur av Netanyahu som bader i blod i Gaza; og «If you want to find a safe place in Gaza do NOT stand beside a child.»

Etter å ha vært harm på jøder igår, er Adampour «harm» idag også, etter terrortrusselen mot Norge, men muslimer tildeles hovedrollen som offer:

– Begrepskonstruksjoner som «islamisme», «jihadisme», «konservativ jihadisme», «militant islam», «konservativ islam», «radikal islam» og «kontra-jihadisme» gjør at folk vil assosiere handlinger med muslimer, sier Adampour, og fortsetter:

– Islam praktiserer ikke-vold mot sivile, og tillater ikke angrepskrigføring. Med dette blir det enklere å uglese muslimer, selv om det norske samfunnet ikke er de første til å mistenkeliggjøre.

Shoaib Sultan, leder i Antirasistisk senter, avslører også blindsoner i sine tweeter: «Det er snakk om vår felles trygghet. Derfor skal ingen føle seg stigmatisert idag.» Men det gjelder åpenbart ikke israelske hjem som nesten overalt kan nåes av raketter fra Gaza, eller Shoaibs egen vinkling; bilde av drepte barn i Gaza sammenstilt med uttalelsen «Israeli minister urges invasion to ensure summer vacation for our kids», og retweets som «You don’t need to be a Muslim to support Gaza, you need to be a human.»

Men idag er han offer på vegne av Norges muslimer:

– Så diffust som dette er uttrykt så langt er det fare for at vi kan se nettopp det justisministeren advarer mot, nemlig at det skapes spenninger mellom befolkningsgrupper og minoriteter, sier han.

Han henviser til det som skjedde like etter terrorangrepet 22. juli 2011, da enkelte muslimer og personer med utenlandsk bakgrunn opplevde hets og fysiske angrep før identiteten til gjerningsmannen ble kjent. Han tror imidlertid mye har forandret seg siden det.

– Jeg håper og tror at dette ikke skjer nå. Jeg vet at en del grupper som står for anti-muslimske standpunkter vil prøve å bruke dette for å utnytte situasjonen, men jeg tror at de fleste skjønner forskjellen, og at det ikke blir et problem, sier han.

ARS-lederen gjentar altså heksejakt-myten som Islamsk Råds leder, Mehtab Afsar, resirkulerte igår. A propos å skape spenninger…

 

VG 

(*) Hadde verdens muslimer virkelig brydd seg om palestinere, ville vi sett protester utenfor ambassadene til muslimske land som diskriminerer og mishandler palestinere: IrakSyriaLibanonKuwait og andre gulfstater, for ikke å snakke om overgrepene Hamas og Fatah begår mot egen befolkning. Sudans folkemord på muslimer i Darfur skaper ingen demonstrasjonstog, enda Sudans ambassade i Oslo ligger bare et steinkast fra den israelske ambassaden.