Nytt

Man skulle tro at arrestasjonen og bortføringen av lederen for Benghazi-angrepet, Abu Khattala, vil øke populariteten til presidenten og hans team. Men det er slett ikke sikkert.

Det er Obama-administrasjonens holdning til Benghazi som nå slår tilbake.

Obama lovet å ta de skyldige rett etter at angrepet hadde skjedd. Ambassadør Christopher Stevens ble drept, hans informasjonsansvarlige og to CIA-folk.

benghazi.abu.khattala

Det har gått to år. Amerikansk presse har intervjuer Abu Khattala flere ganger i Benghazi. Men USA kunne ikke finne ham. Først i januar ble gruppen han leder, Ansar al-Sharia, stempet som en terrororganisasjon av USA.

Obama-administrasjonen møter også sine egne bortforklaringer i døren. Daværende nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice gikk fem dager etter drapene på søndagens morgenshow og sa angrepet skyldtes protester mot videoen Innocense of muslims, som Obama-administrasjonen hadde forsøkt å få fjernet fra youtube.

Hvis videoen hadde skylden lå ansvaret utenfor Obama-administrasjonen.

Men republikanerne luktet svidd og har ikke gitt seg. Flere kongresskomiteer har sett på saken, og nå er en ny bred komite nedsatt. I mellomtiden har NGO’en Judicial Watch fått utlevert eposter som viser at visesikkerhetsrådgiver Ben Rhodes instruerte Obamas team om å legge skylden på videoen. Det har senere vist seg å være feil. Rhodes grep et halmstrå. En amerikansk diplomat var ikke drept på jobb siden 1970-tallet. Det gjaldt å unngå mistanke om sviktende sikkerhet og ignorering av trusler.

Abu Khattala skal bli fremstilt for en amerikansk domstol. Arrestasjonen vil øke oppmerksomheten om Benghazi og hva som skjedde. Offentligheten vil følge mer med på hva Kongress-komiteen finner ut av.

Det kan falle flere skjelett ut av skapet.

Rent isolert er det en seier for USA å kunne hente ut en voldelig islamist. Det viser at USAs fiender aldri skal føle seg trygge, uansett hvor de er.

 

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-captured-benghazi-suspect-in-secret-raid/2014/06/17/7ef8746e-f5cf-11e3-a3a5-42be35962a52_story.html?tid=pm_world_pop