Franske Génération Identitaire har spredd seg til flere europeiske land. Her fra en demonstrasjon i Wien 17. mai.

10252080_532251776886155_9012615615543709252_n

Parolen lyder: Det er ditt land FORSVAR DEG

Nylig skapte Génération Identitaire overskrifter da de reiste i grupper iført sine gule jakker på metroen i Paris, Lille og Lyon. Flere jenter har blitt angrepet og voldtatt på metroen og denne franske bevegelsen sier de vil at folk skal føle seg trygge når de kjører kollektivt.

 

De gjør ikke så mye av seg foreløpig. Fremdeles er det mye rekruttering og selvforsvarskursing. Men organisasjonen blir møysommelig og grundig bygget opp. I sitt manifest sier de at det er fremtiden deres det gjelder. Dette er ikke en fransk versjon av EDL, men noe som stikker lagt dypere. Et generasjonsskifte.

Le Parisien

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂