Akers Avis Groruddalen skriver om tannhelsen til barn. Det viser seg at barn som er bosatt på Romsås i Groruddalen har svært mye dårligere tannhelse enn hva som er vanlig ellers i Norge.

Seks millioner kroner er nå øremerket et tannpusseprosjekt. Pengene dekker tannpleierlønn, kurs og matriale, kan vi lese. Målet er å skape mindre forskjeller i tannhelse mellom små barn.

I Norge har 81 prosent av 5-åringene hullfrie tenner. I Oslo er tallet 71 prosent. På Romsås derimot er det kun 43 prosent som har null hull. Nå tar byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester grep.

– Vi får seks millioner kroner til prosjektet «Puss fra første tann». Midlene skal dekke tannpleierlønn, kurs og matriale. Målet er å utjevne forskjeller i tannhelse blant små barn, sier prosjektlederen.

—-

Og som vanlig med tiltak i multikulturelle områder så møter man på en del utfordringer. Språk er en gjenganger.

– Den største utfordringen er å få folk til å møte opp og bli med på prosjektet. Derfor skal vi innkalle barn og foreldre med informasjonsbrev på ulike språk.

—-

På grunn av den høye andelen med innvandrerbakgrunn, vil tolketjenester tas i bruk som hjelpemiddel.

Artikkelen sto på trykk i Akers Avis Groruddalen onsdag 14.mai.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂