Hege Storhaug har hele tiden sagt at «mor må integreres» skal vi ha håp om at barna skal finne seg til rette i det norske samfunnet. Det har hun fullstendig rett i.

Men hva gjør vi når mor ikke vil? Her sitter muslimske mødre på rekke og rad og de ønsker seg alle en muslimsk skole for sine «norske» barn.

Ja, jeg skriver «norske». Når halvparten av barndommen skal tilbringes i utlandet uten norsk kultur og påvirkning er det duket for problemer både med personlig identitet, språk, skole og tilknytning til samfunnet.  

muslimsk skole

Alle kvinnene vi spurte ønsker å sende sine døtre og sønner i en ren muslimsk skole. De mener norsk skole mangler disiplin og respekt for læreren.

Alle. Tygg litt på den hvis du tror at alt kommer til å «gå seg til». 

Zahara Biles yngste sønn kom nylig tilbake etter fire år i morens hjemland og går nå i en norsk 9. klasse.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er ikke nok, men det er bedre enn ingenting, sier Bile om sønnens utenlandsopphold.

– Er du ikke redd for at han ikke skal lære norsk og bli dårlig integrert i det norske samfunnet?

 

 Zahara Bile (47) fra Somalia.

– Jeg er mer redd for at han ikke skal lære nok i Norge, om språk, islam og min kultur. Hvis det finnes islamske skoler i Norge, ville det hjelpe mye. Da ville jeg sendt barna mine dit, sier hun

Ettersom hun bor her ønsker hun tydeligvis at sønnen skal ha en fremtid i Norge, men hjemlandets språk, religion og kultur stiller i første rekke. Men 4 år i Somalia var ikke nok for sønnen, mener hun. Hvordan har det seg da at Zahara Bile er i Norge? Hvis det er så viktig at barna bor i Somalia og at dette er bedre enn Norge, hvorfor flytter hun ikke hjem selv?

Er hun flyktning eller asylsøker? Kan alle disse kvinnene påberope seg slik status hvis de sender barna «hjem» til et land de har flyktet fra?

Man må gå ut fra at disse kvinnene er norske statsborgere. Somaliere er ingen uopplyst, stakkarslig gruppe som vi må «redde».   

En annen kvinne, som ikke ønsker navn eller bilde i avisen, mener en norsk muslimsk skole kan være viktig for å hindre radikalisering av norske muslimske ungdommer.

Er det meningen at vi skal ta dette seriøst? Hevder hun virkelig at radikalisering skjer på grunn av mangel på islamsk innflytelse?

 Jeg er oppvokst i Somalia, og vet hva som er rett og galt. Jeg har ingen problemer med at mine barn er en del av det norske samfunnet. Men når de ikke lærer noe om religion i oppveksten, er det lett for ekstreme å hjernevaske barna. Hvis du begynner å lese Koranen som 16-åring kan det lett gå galt, advarer hun.

Alternativet er altså hjernevask fra førskolestadiet. Pussig at ikke norske barn kan hjernevaskes like lett. De lærer ikke så mye om religion de heller.

Vi håper på flere slike innslag og reportasjer fra avisene slik at selv de mest innbitte «gode» menneskene får problemer med å forsvare sitt ståsted. Alle disse som tror det er så flott å være norsk at alle som kommer hit nesten ikke kan vente med å bli norske de også. Gi dem mer mediadekning så bløffen blir avslørt.

Her er det bare å klype seg i armen.

Se hele innslaget fra Aftenposten her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂