Nytt

Den 30. mars ble en fransk jente på 18 år overfalt da hun gikk av toget i byen Evry, like utenfor Paris. Truet med kniv ble hun ført til en park hvor hun ble gjengvoldtatt av fire gutter på 11 (ifølge Le Parisien), 13, 15 og 17 år. Hun ble slått med stokker fikk både nesen og kjeven brukket under overfallet som varte i flere timer.

Tre av guttene er tyrkiske brødre og 17 åringen er marokkaner, sistnevnte hadde kun vært løslatt i seks måneder etter en annen voldtekt. To av de tyrkiske brødrene har tidligere vært arrestert for væpnet ran.

De er tiltalt for voldtekt, barbari og mer oppsiktsvekkende: rasisme.

Lors de leurs interrogatoires, et sur ce que l’on a pu savoir de l’enquête, les mineurs n’auraient pas formulé le moindre remords. Au contraire, ils ont exprimé leur haine : oui, ils n’auraient pas touché la jeune fille si elle avait été turque ; oui, ils l’ont agressée parce qu’elle était française et que « les Français sont tous des fils de pute ». Le juge qui les a fait incarcérer les a mis en examen pour viol en réunion et barbarie, mais aussi, plus rare, pour racisme.

Under avhøret og etterforskningen uttrykte de ikke den minste anger. Istedet, uttrykte de hat. De sa de ikke ville ha rørt jenta hvis hun var tyrkisk. De overfalt henne fordi hun var fransk, og sa at «alle de franske er horer».  Dommeren tiltalte dem ikke bare for gjengvoldtekt og barbari, men også, høyst uvanlig, for rasisme .

Statsminister Valls var tidligere borgermester i Evry.

68% av franskmenn mener at innvandrere ikke gjør nok for å integrere seg. (Ifølge den siste rapporten til Commission nationale consultative des droits de l’homme)

Le Parisien  Valeur Actuelles

Det er mange slike rasistiske voldtekter. Det er på tide å innse at det er et mønster i ofrenes og overgripernes etniske bakgrunn. Vi ser det samme i Norge med overfallsvoldtektene (takk til Hanne Kristin Rohde som turde si det høyt) og i Sverige, selv om det er offentlig taust fra den kanten.

Les også