Angela Merkel antydet for en tid tilbake at Putin lever i sin egen verden. Den russisk-amerikanske journalisten og forfatteren Masha Gessen bekrefter dette i et aktualitetsprogram på svensk TV:

Den russiske presidenten innhenter nemlig ikke informasjon selv ved hjelp av internett eller vestlige medier, men lar seg informere av en liten krets av betrodde personer, som tilsynelatende ikke forteller ham ting han ikke liker å høre. Gessen gir selv et talende eksempel: Da hun møtte Putin var han uvitende om at hun hadde skrevet en kritisk biografi om ham.

Hun sier ellers at Putin anser det som sitt oppdrag å gjenopprette Russland som en fryktet nasjon og et slags sivilisasjons- og verdimessig fyrtårn, dels som reaksjon på ting i den nære fortid han oppfattet som ydmykelser – f.eks. bombingen av Kosovo. Det ikke er noe Vesten kan foreta seg for å hindre en opptrapping av konflikten med Russland, fastholder hun, og den rette tingen å gjøre er å isolere landet.

Gessen, som er lesbisk, flyttet nylig selv til New York fordi livet som åpen homoseksuell i den senere tiden var blitt vanskeligere i Russland. Ting har etter hennes oppfatning forverret seg kraftig på bare to år, f.eks. at fredelige opposisjonelle demonstranter fengsles.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂