Nytt

Hamar Arbeiderblad skriver om nestleder i Stange Arbeiderparti, Hassan Ali Abdirasaaq, i lørdagsportrettet. Det er enkelte ting man undrer seg over når man leser portrettet:

Er nordmann og norsk statsborger det samme?

Som fersk nordmann brenner Hassan Ali Abdirasaaq for å bygge bru mellom innvandrere og innfødte.

Når ville en nordmann blitt regnet som somalier hvis han eller hun av en eller annen grunn skulle bosette seg i Somalia? (Nå er det vel kanskje lite sannsynlig at nordmenn flytter til Somalia, men hvis så skulle skje.)

Vi hører også at vi ikke må generalisere. Vi må se individene. Dette er viktig i møte med våre nye landsmenn. Lørdagens intervju viser at det er ikke bare nordmenn som setter folk i bås.

Dere nordmenn snakker bare med munnen. Vi bruker hele kroppen.

Hva skal til for å bli trønder?

Så med Hafso. Ayan, Mohamed, og en liten i magen, søkte Khatra asyl i Norge, oghavnet i Levanger. Slik fikk familien Abdirasaaq sin egen trønder. For der ble Abdinajib født for 16 år siden.

Stange Arbeiderpartis nestleder sier han må representere innvandrerne. Spørsmålet er ikke først og fremst hva de skal bidra med, men hva de trenger. En nestleder i Arbeiderpartiet bør vel ikke representere en spesifikk gruppe av befolkningen, men representere de som har valgt ham inn i politikken.

Jeg må representere innvandrerne, si hva de mener og hva de vil ha. Vi har ca 200 flyktninger i Stange og har akkurat besluttet å ta i mot 40 til i året fram til 2016 og det er viktig å spille inn til partiene hva de trenger og ønsker.

Artikkelen var på trykk lørdag 22. mars.

Finnes ikke på nett i skrivende stund.