Hege Storhaug i Human Rights Service sier til Aftenposten at innvandringsavtalen er så dårlig at Frp bør gå ut av Regjeringen. Avtalen er ikke til å leve med for Frp.

Storhaug understreket at hun er spesielt skuffet over Høyre, som ikke var villige til å godta innføring av et såkalt tilknytningskrav i forbindelse med familiegjenforeningssaker – det vil si et krav om at ektefeller skal ha større samlet tilknytning til Norge enn annet land for å få opphold.

– Familiegjenforening har stått for hovedinnvandringen til Norge de siste 30-40 årene, og er den formen for innvandring som har ødelagt mest for integreringen, sier Storhaug.

Hun sier avtalen som ble inngått fredag inneholder mange «tåpeligheter» og «uprofesjonelle trekk». Hun er blant annet sterkt kritisk for at det legges opp til å utrede et såkalt «kjærlighetsvisum» for par som ikke er gift.

– Hvordan skal man avdekke om det er snakk om kjærlighet? Skal man bruke en løgndetektor? spør hun.

Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari har liten forståelse for kritikken av asylavtalen.

– Jeg fatter og begriper rett og slett ikke hva HRS er skuffet over. Det er overraskende at en organisasjon som har jobbet for betydelig innstraming i asyl- og innvandringspolitikken er skuffet når vi har fått til nettopp dette, sier Keshvari til Aftenposten.

Han mener totaliteten i avtalen sender et tydelig signal om innstramning, blant annet gjennom innføring av lukkede asylmottak og innføring av 24 års-grense for familiegjenforening.

– Dette med aldersgrense er jo noe HRS har vært opptatt av i mange år. Jeg skulle også gjerne ønske at vi fikk innført et tilknytningskrav og at vi fikk gjennomslag for hele Frps program, men Frp fikk ikke 50 prosent av stemmene ved valget, sier han.

Aftenposten

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.