Sakset/Fra hofta

Det er bare én ting å gjøre med folkevalgte som misbruker velgernes tillit på det groveste: Be dem gå av. Snarest.

Den profilerte Frp-politikeren Mazyar Keshvari er Frps innvandrings­politiske talsmann, og leder av Oslo Frp. Han har møtt fast på Stortinget de fem årene partileder Siv Jensen har sittet i regjering. Han er hennes vararepresentant.

Aftenposten har avslørt at Stortinget siden høsten 2016 har utbetalt penger til Keshvari for reiser som ikke har funnet sted. Dette er ikke annet enn bevisst og overlagt svindel med fellesskapets midler. Keshvari må finne seg noe annet å gjøre.

Aftenpostens gjennomgang av Keshvaris reiseregninger for perioden fra november 2016 til august 2018 viser at han har levert reiseregninger til Stortinget for over en halv million kroner.

Keshvari er blant stortingsrepresentantene som har fått refundert mest penger for slike reiser.

Gjennomgangen viser at han i perioden oppgir å ha tilbakelagt over 38.000 kilometer på norske veier, tilsvarende 80 bilturer mellom Oslo og Bergen.

  • Han har levert udokumenterte krav på totalt 36.000 kroner for reiser der Aftenposten i samme tidsperiode har funnet dokumentasjon på at han har vært i hjembyen Oslo.
  • I tillegg til dette har han levert krav på tilsammen 116.000 kroner for reiser hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder bestrider at han har vært på besøk.

Totalt er det levert reiseregninger for 290.000 kroner der det ikke er levert dokumentasjon på at reisene faktisk har funnet sted. Aftenposten kan imidlertid ikke på nåværende tidspunkt dokumentere at hele denne summen gjelder fiktive reiser.

Mazyar Keshvari er blitt informert om at Aftenposten har fått innsyn i reiseregningene og han har vært sykmeldt siden 9. oktober. Keshvaris advokat Arve Lønnum har sendt følgende uttalelse på vegne av Keshvari:

«Ved en rekke anledninger har han levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette og gir en uforbeholden unnskyldning. Han innser det han har gjort er uakseptabelt og er svært preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått».

«Tirsdag tok han via meg kontakt med Stortingets administrasjon og ba om et møte slik at vi kan gjennomgå alle bilag. Keshvari ønsker ingenting annet enn å gjøre opp for seg og er allerede i gang med arbeidet som skal til for å rette opp feilen, herunder ved å finne eksakt beløp å tilbakebetale», heter det videre.

Til Aftenpost opplyser advokat Lønnum at «Keshvaris livssituasjon har vært vanskelig over tid». Følgelig vil Frp-politikeren nå skjerme seg selv og familien, og han vil ikke gi noen intervjuer.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også