Den bedragerisiktede Frp-politikeren Mazyar Keshvari var tirsdag tilbake på jobb på Stortinget. Han beklager på det sterkeste at han har handlet feil.

– Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste, sier han i en uttalelse sendt til NTB.

– Det smerter meg stort at jeg gjennom mine gale handlinger har satt min familie, kollegaer og vervet som stortingsrepresentant i forlegenhet og ikke vist meg tilliten jeg har fått, verdig, sier han.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av reiseregninger. 17. oktober skrev Aftenposten at han har levert reiseregninger for en rekke reiser som ikke har funnet sted.

Keshvari har også tidligere erkjent forholdene og forklart at han vil betale tilbake pengene. Stortingsrepresentanten fra Oslo har vært sykmeldt siden 9. oktober.

– Erkjenne feil

Keshvari sier i uttalelsen at han angrer sine gale handlinger og ønsker å gjøre opp for seg.

– Dessverre kan jeg ikke gjøre det gale jeg har gjort, ugjort, uansett hvor inderlig jeg skulle ønske det, sier Frp-politikeren.

– Det jeg derimot kan gjøre, er det jeg har gjort fra første stund i denne saken, nemlig å erkjenne de feil jeg har begått, bidra til å oppklare omfanget og starte prosessen med å betale det jeg urettmessig har fått utbetalt og gjøre opp for meg.

Keshvari viser til at han har vært i en vanskelig livssituasjon over mange år.

– Dessverre lot jeg, som et resultat av en rekke personlige tragedier og store utfordringer i livet, ting gå altfor langt uten å ta tak i dem. Dette er på ingen måte noen unnskyldning for de feil jeg har begått, men en forklaring på hvordan det kunne gå så galt som det har, sier stortingspolitikeren.

– Nervøs og skamfull

Tirsdag bekreftet Frp at Keshvari ikke kommer til å fortsette i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Det er naturlig at han skifter komité, sier parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, til NTB.

Han legger til at det først på nyåret vil bli fastsatt hvilken komité Keshvari skal sitte i.

– Som følge av etterforskningen er hans forhold til partiet stilt i bero, sier Limi videre.

Keshvari sier han nå vil gjøre alt han kan for å forsøke å bygge opp igjen den tilliten han har tapt.

– Jeg skal fra tirsdag tilbake igjen som stortingsrepresentant og ser fram til å møte mine kollegaer igjen, selv om jeg ikke vil legge skjul på at jeg er veldig nervøs, skamfull og gruer meg til mye av det som møter meg.

– Vil samarbeide

Frp-politikeren ble 18. oktober anmeldt av Stortingets administrasjon. Politiet gjennomførte sitt første og så langt eneste avhør av ham 23. november.

– Etter det har Keshvari opplyst at han er for syk til å bli avhørt, sa lederen for seksjon for økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, Rune Skjold, mandag.

37-åringens forsvarer, advokat Arne Gunnar Aas, opplyser at det er berammet et nytt avhør med politiet i begynnelsen av januar.

Keshvar sier han ikke vil gå nærmere inn på forhold som angår saken av hensyn til og respekt for politietterforskningen.

– Jeg samarbeider fullt ut med politiet, slik politiet selv har bekreftet, og vil bidra med mitt ytterste for å oppklare det gale jeg har gjort og gjøre opp for meg uansett utfall av etterforskningen, sier han.

Keshvari sier han ikke kommer til å gi noen flere kommentarer i saken så lenge etterforskningen pågår.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.