Mazyar Keshvari på FrPs landsmøte på Gardermoen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det er NTB som melder om at den bedrageridømte politikeren Keshvari har fremmet et slikt krav. Mazyar Keshvari har vært vararepresentant på Stortinget for partileder Siv Jensen, mens hun har vært finansminister. Da Fremskrittspartiet gikk ut av regjering nylig, mistet han denne plassen. Saken er omtalt også i Aftenposten.

I etterkant har han bedt om å få etterlønn i tre måneder, fra 2. februar. Det tilsvarer en sum på 248.000 kroner, skriver avisen.

Dette kravet fra Keshvari ble imidlertid ikke imøtekommet. Stortingets presidentskap sa blankt nei.

Bakgrunnen for avslaget er at Keshvari i oktober ble dømt til sju måneders fengsel for grovt bedrageri. Han hadde fått utbetalt 450.000 kroner fra Stortinget på grunnlag av falske reiseregninger, en sak som er meget omtalt i mediene .

Keshvari har innrømmet forholdet, men straffeutmålingen er anket til lagmannsretten, slik at dommen ennå ikke er rettskraftig. Det venter minst en ny runde i rettsapparatet. I mellomtiden ønsker altså Keshvari  å få utbetalt etterlønn for sin tid på Stortinget.

Fra Stortinget er det gitt en utdypning av grunnen til at man ikke ønsker å utbetale disse pengene til Mazyar Keshvari:

– Etter en samlet vurdering av alvorlighetsgraden i denne saken har presidentskapet enstemmig besluttet å avslå søknaden, skriver stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i en epost til Aftenposten.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.