Nytt

Oudai (28) er legeutdannet og flyktning fra Syria. Oudai er en av de første syrerne som flyktet fra blodbadet i hjemlandet. Han bor nå i Trondheim, og Adresseavisen har et intervju med han 15.01.2014.

Oudai forteller om lidelsene til det syriske folket, og om sine egne slektninger som er blitt arrestert og henrettet. Han forteller om kvinner og barn han har sett blitt drept, og han forteller om broren sin som også er blitt drept. Oudai har opplevd mye vondt, og tårene kommer når han forteller om broren sin. Oudai er skuffet over Vestens tafatthet i forhold til krigen i Syria.

Denne mannen er det som forteller oss sannheten om hvordan Norge best kan hjelpe syrerne.

– Nabolandene til Syria tar imot de aller fleste av de over to millioner syrerne på flukt. I Norge har vi så langt tatt imot 900. Burde vi ta imot flere?

-Dette er kanskje et rart svar, men det koster mye for Norge å ta imot oss. Man kan hjelpe mange flere for den samme summen i Jordan eller Libanon. Men det er Norge som må bestemme hvordan de vil bruke pengene. Jeg er veldig glad for at jeg er her.

Takk, Oudai – for ditt ærlige svar.

 

«- Jeg er svært skuffet over Vesten», Adresseavisen 15.01.2014 (papirutgaven)