Feature

omslag.islamisme

Mehdi Mozzafari har utmerket seg som en av de mest kunnige hva gjelder islamismens karakter. Nå har han skrevet bok, utkommet på Informations Forlag. Boken har fått strålende kritikker.

Fra forlagets omtale:

ISLAMISME – EN ORIENTALSK TOTALITARISME er en grundig, saglig og tankevækkende bog om en af vores tids mest debatskabende ismer. Det er ikke en negativ bog om indvandring, om muslimer eller om islam som religion betragtet, men en bog om den politiske ideologi islamisme.

Under blodige uroligheder i forbindelse med den islamiske revolution i efteråret 1978 flygtede Mehdi Mozaffari ud af Iran, da præstestyret overtog magten i landet. I Danmark har Mozaffari i snart en menneskealder beskæftiget sig med studiet af islamismen, som – siden han måtte flygte fra den – ikke er blevet mindre udbredt.

I ISLAMISME søger Mozaffari tilbage til den politiske islamismes rødder og viser, hvordan den efter hans mening deler træk med nogle af de totalitære tankesystemer, som har præget verdenshistorien. Islamismen adskiller sig fra andre totalitarismer som f.eks. fascismen eller kommunismen ved at være en religiøst baseret ideologi.

ANMELDERCITATER
«Det er en begivenhed, at denne bog er udkommet på dansk … Det sidste ord er ikke sagt med denne indsigtsfulde og velskrevne bog. Men det er det hidtil bedste på dansk såvel som på noget andet sprog. Det var heldigt, at Mehdi Mozaffari valgte Danmark for 32 år siden. Og at nogen var kloge nok til at skaffe ham en plads at udfolde sig på.»
Uffe Østergård i Information

«Jeg har ventet længe på denne bog … åbner med sine begrebsafklaringer og analyseredskaber døren til en forståelse af sammenhængen mellem islam, islamisme, islamisering og begivenhederne i Mellemøsten.» ★★★★★
Lone Nørgaard, Jyllands-Posten

«Overbevisende bog, der er frugten af mange års arbejde med emnet og er skrevet på et mærkbart, fagligt overskud … Ud over de tankevækkende, strukturelle sammenligninger, glimrer ”Islamisme. En orientalsk totalitarisme” med en fylde af historisk, filosofisk og teologisk viden»
Lars Christiansen, Kristeligt Dagblad

“Bogen giver et betydeligt bredere og dybere perspektiv på det omstridte begreb islamisme, end vi er vant til fra almindelig debat (…) Mozaffaris grundige bog bringer diskussionen af islamisme op på et nyt og højere refleksionsniveau».
Frederik Stjernfelt, Weekendavisen

“… burde runddeles til vores beslutningstagere, meningsdannere, journalister og såkaldte eksperter (…) Mozaffari leverer en meget dybere forklaring, end vi er vant til.» ★★★★ Kasper Støvring, Berlingske

“En grundig og omfattende bog om et sprængfarligt emne. Bogen afholder sig fra at beskylde og holder sig til at konkludere på baggrund af fakta og forkning.»
Lektørudtalelse

OM FORFATTEREN
Mehdi Mozaffari er doktor i politologi fra Sorbonne i Paris. Han er forfatter og medforfatter til adskillige artikler og bøger om international politik, islam og globalisering. Han har undervist ved universiteter i bl.a. Teheran, Paris og Aarhus. Fra 1. juli 2013 er han professor emeritus ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet. Han har udgivet en række bøger, herunder Western Totalitarianism. A Reminder (2011) og Fatwa – Violence and Discourtesy (1998).

ISLAMISME
En orientalsk totalitarisme

Mehdi Mozaffari

312 sider
DKK 299.95

ISBN:978-87-7514-410-5