En kvinne som ble funnet død tok sitt liv, hevder en politimann som sier han var vitne til den tragiske hendelsen. Venninnen hennes fester ikke lit til forklaringen, og overtaler en Securitasvakt til å la henne se gjennom en overvåkingsvideo.

Den viser politimannen som går side om side ved avdøde, og tidspunktet er senere enn det politimannen forklarte.

Slik begynte ballen å rulle for politimannen som nå er varetektsfengslet for fire uker, to med brev og besøksforbud.

Men hva ville skjedd om venninnen ikke hadde vist handlekraft?

I går fortalte Tina Maabø Tellefsen til VG at det var under 12 timer til at videobeviset mot den nå drapssiktede politimannen skulle slettes da hun fikk overtalt en vekter til å la henne se gjennom opptakene fra natten til 3. august.

Securitasvakten brøt instruksen da han lot en utenforstående se gjennom opptaket. Han ble suspendert, men senere gjeninnsatt. Securitas forsto at en slik sanksjon ikke ville bli forstått av publikum.

Hva med politiet, burde ikke politiet vært de første til å be om opptaket? Politiet fikk ikke ut fingeren, og opptaket ville trolig blitt slettet uten at det var kontrollert.

– Vi skulle gjerne ha innhentet disse bildene på et tidligere tidspunkt. Dette har vi ikke innsett tidlig nok. Dette beviset har hatt betydning, sier Knut Kolloen, visepolitimester i Telemark politidistrikt.

Mistanken vil henge over politiet: unnlot man å be om videoen siden det var en kollega involvert?

Linn Madelen Bråthens samboer forteller til Varden at han tok kontakt med politimannen da han oppdaget at kjæresten ikke var i sengen ved siden av ham.

– Han sa at jeg bare kunne legge meg til å sove igjen, at Linn hadde det bra og snart kom trygt hjem til meg, opplyser samboeren til lokalavisen.

Kvinnen ble funnet død i vannet ved Sandøya dagen etter.

Den siktede politimannen har forklart at 33-åringen var suicidal og at han ikke klarte å forhindre at hun kastet seg utenfor broen, fordi det angivelig skjedde så plutselig.

Han varslet imidlertid ikke ambulanse, ikke kollegaene i politiet og sa ingenting til hennes pårørende – utover å berolige dem om at hun snart kom hjem.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10106202

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂