Kulturminister Hadia Tajik har gjort indignasjon til sitt varemerke. Dagsrevyens journalist gjør ikke noe forsøk på å kle den av henne når hun reagerer sterkt på Per Sandbergs uttalelse om staten som gir penger til politiske NGO’er med samme menig som den selv.

Men staten har da ingen mening? Joda det har den, og den har fått det i økende grad de senere år, og det er høyst betenkelig. Tajiks indigansjon er et kunstig sinne for å tilbakevise kritikk som umoralsk. Hun er etterhvert blitt dreven,men er lett å gjennomskue for den som vil.

Regjeringen har kuttet bevilgningen til HRS, og økt støtten til ARS. Men det har Dagavisen glemt.

Tajik får slippe unna med at ARS er opposisjonell og uavhengig.

 

– Når Sandberg sier at han vil gi penger til organisasjoner som er nyttige og nøytrale, ber han om mer konsensus, færre utfordringer og mindre nytenkning, sier Hadia Tajik.

– Jeg begynner nesten å lure på om han ikke er klar over at velferdssamfunnet som vi har i dag, er drevet fram av folk som har turt å tenke annerledes, og at demokratiet vi har i dag er formet av folk som var langt forut for sin tid, fortsetter hun.

Kulturministeren sier det virker som om Sandberg tror at Frivillighets-Norge er myndighetenes forlengede arm eller myndighetenes instrument.

– Det er de ikke. Og det skal de heller ikke være. Det er ikke bare politikere som skal få mene ting, sier Tajik.

– Men er han helt på jordet når han antyder at det lønner seg å ha sammenfallende meninger med regjeringspartiene når man søker støtte?

– Ja. Debatten med Antirasistisk Senter får han ta selv, men Antirasistisk Senter er i høyeste grad uenig med regjeringens asylpolitikk på flere områder, og har kritisert oss høylytt ved gjentatte anledninger. Sånn skal det være. Vi trenger denne type brytninger i et demokrati, sier Tajik.

 

Tajik er blitt ekspert på moralisme. Når Frp  sier at de i regjering vil ta en gjennomgang av NGO’er som motarbeider deres politikk svarer Tajik ikke med at det er deres rett, men forsøker å fremstille dem som dårlige mennesker og presenterer et skjønnmalt bilde av egen side.

Det er sympatomatisk at Knut Arild Hareide og Ole Mic Thommessen stiller seg bak beskrivelsen. Det samme gjør Nils Bøhmer fra Bellona som mener Sandberg minner om Putin. Bellona får også rundelig fra staten. Hvem ligner mest på Putin?

 

http://www.dagsavisen.no/samfunn/alvorlig-angrep-pa-ytringsfriheten/