«Vi har deg på data,» lød det fra Helge Gaarder i bandet Kjøtt – lenge før internett for allmennheten var påtenkt.

Mon tro om det er det hun tenker også Caterina Marini, bydelsråd for Det demokratiske partiet i Prato, Toscana. Etter at søsteren hennes fikk uønsket besøk av en nordafrikansk innbruddtyv på sitt eget soverom, skrev hun i raseri på Facebook-veggen sin at «for en drittby dette er blitt. Utenlandske drittsekker og tjuvpakk, måtte dere dø med en gang».

Etter noen timer fjernet Marini utbruddet fra veggen sin, og dagen etter bad hun sine partifeller om unnskyldning for det inntrufne. Men siden vi lever i en alder av perfekt hukommelse og fravær av nåde, satte partiet i gang en eksklusjonsprosess mot henne.

Det er bare å innse at Facebook er farlig. Enhver ubetenksom ytring kan ramme avsender som en boomerang.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂