Er det en ny redaksjonell linje hos Document å bedrive dehumanisering av menneskegrupper? Eller var vi nettopp vitne til en tragisk hjemme-alene-fest i forbindelse med ferieavvikling?

18. juni publiserte Document en tekst av John Martin Johansen der han bedriver utstrakt dehumanisering av menneskegrupper ved å sammenligne dem med skadedyr («Invasjon av fremmede arter» kan gi assosiasjoner). 

Min opprinnelige reaksjon kan de som vil lese på min Facebook-vegg. Jeg har ikke noe mer å si til Johansen enn det som står der. Heller ikke etter hans forsvar noen dager etter (Apekatten John M. Johansen), der han kaller meg motbydelig. Men jeg har flere ting å si til Hans Rustad og dere andre i redaksjonen.

Jeg håper og tror at dere ser at det er godt over grensen til dehumanisering å sammenligne innvandrere med havnespy og andre skadedyr. 

Jeg kan ikke fatte hva som førte til at den teksten ble publisert på plattformen deres. Først og fremst er den gjennomsyret av et forkastelig menneskesyn. 

Dernest drar den hele merkenavnet deres godt ned i gjørma, og bekrefter det meningsmotstanderne deres sier om dere når de ikke vil forholde seg til fakta og argumenter dere publiserer. 

Dette var utrolig trist. For det går også ut over de virkelig gode journalistene deres, som helt klart gjør en viktig jobb med å dekke nyheter vi ikke får fra andre kanaler.

Jeg deler ofte saker fra Document. Og jeg har ved flere anledninger jobbet hardt for å imøtegå urimelig kritikk dere mottar. Dere har også publisert flere av mine innlegg, og sitert flere ganger ting jeg har publisert på Facebook. Men jeg kan ikke forsvare et nettsted som bedriver dehumanisering. 

Jeg håper dette var en glipp. Og at noen voksne hos dere tar et kraftig oppgjør med teksten dere publiserte.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.