Nytt

Hva gjør man hvis et voldelig og konfliktfylt læringsmiljø samt katastrofalt dårlige resultater ved en skole i et ghettoisert problemområde fremmer segregasjon og resulterer i stor gjennomtrekk av lærere?

I Rosengård utenfor Malmø kan det bli aktuelt å legge ned hele ungdomstrinnet på den lokale skolen.

I mars iverksatte lokalmyndighetene i Sveriges tredje største by en utredning for å ta stilling til videre drift, og for snaut en uke siden konkluderte man med å anbefale nedleggelse. Elevene ved Rosengårdsskolans ungdomstrinn vil i så fall bli flyttet til andre skoler.

– Arbetsmiljön har varit helt oacceptabel med mycket kränkningar, berättar skolans rektor Jytte Lindeborg på en presskonferens på onsdagsförmiddagen.

De låga resultaten gör att många elever i området väljer bort Rosengårdsskolan till förmån för andra skolor med bättre resultat.

Stadsdelsfullmäktiges ordförande Andreas Konstantinidis (S) menar att segrationen som drabbar eleverna måste brytas och att en omflyttning är enda lösningen.

Ikke nok med at man busser noen elever annetsteds, man eliminerer altså det dårlige skolemiljøet fullstendig. Et tett befolket lokalsamfunn ender opp uten en ungdomsskole. En institusjon mindre.

Man kan spørre seg hvordan skolene i nærheten vil reagere på tilstrømning av elever som kommer fra et miljø hvor vold og trusler er vanlig, de fleste snakker arabisk, og de færreste ligger an til å fullføre den obligatoriske skolegangen.

 

Sydsvenskan: Rosengårdsskolan i fara
SVT Nyheter: Konflikter och dåliga resultat bakom elevflytt