Aftenposten hevder det skjedde et uhell i redaksjonen da Peder Nøstvold Jensen havnet på førstesiden med opplysning om at han finansieres av «høyreekstreme i USA».

Nøstvold Jensen har fått tilsvar i dagens Aftenpost og han reflekterer over «feilen»:

Aftenposten publiserte 17. april 2013 ved en «feil» et stort bilde av meg på toppen av forsiden i papirutgaven med påstanden om at jeg blir støttet av «høyreekstreme» i USA. Med slike krigsoverskrifter skulle man nesten tro at jeg sitter nede i en bunker og planlegger å invadere Polen helt på egen hånd, mens jeg slår mine motstandere i hodet med islamofobiske tekster til de overgir seg. Men så hadde jeg bare mottatt et stipend fra en konservativ tenketank som var så hemmelig at jeg helt åpent hadde annonsert dette selv tidligere.

Aftenposten beklaget heldigvis raskt denne «feilen», som visstnok hadde skjedd ved et uhell. Jeg er personlig usikker på hvordan slike uhell oppstår. Kanskje snubler noen i en blyant og søler kaffe på en datamaskin, slik at denne helt tilfeldig publiserer et stort bilde av en bestemt person på forsiden ved siden av ordet «høyreekstrem». Ved nok et uhell distribueres denne forsiden deretter til utsalg over hele landet.

Nøstvold Jensen er blitt rundere i kantene og girer seg inn mot den norske offentlige tonen. Det gjør han klokt i. Ironi og understatements kommuniserer bedre enn bombastiske og kategoriske «dommer». Hvis Nøstvold Jensen henter frem sunnmørsk humor vil han moblisere sympati blant leserne, slik kommentarfeltet også viser. Han anklager andre for ikke å ha lest tekstene hans, og det er sikkert riktig, men kanskje han selv ville tjent på en kritisk gjennomgang? Folk liker å holde med the underdog, og mediene har kjørt så hardt mot Nøstvold Jensen og hans alias at det har skapt en skjult sympati. Men hvis Nøstvold Jensen skal ut i åpent lende er han bare Nøstvold Jensen, og det stiller noe andre krav enn et alias.

Medienes myter
Ved å brennemerke visse meninger som de herskende eliter ikke liker, forsøker mediene å skremme folk til taushet.