Gjesteskribent

Jeg sitter og ser Dagsrevyen søndag 14. april 2013. Det er fra Ukraina. Det fortelles at til og med at politiet og dommerstanden er korrupt. Dommere blir avsatt eller får ikke jobb hvis de ikke er villig til å akseptere politiske direktiver.

Det var merkelig at jeg skulle se programmet akkurat i dag, for tidligere på dagen hadde jeg hørt fortalt en tilsvarende sak, om en student som var ferdig utdannet, men som ikke fikk  praksisplass fordi han var konservativ! Det å få praksisplass er for alle studenter på hans fag ganske enkelt, det er stor manko på fagfolk i vedkommende etat.

Trass i at det altså er stort behov, praktiseres det likevel et stille yrkesforbud. Du søker jobb, har de beste karakterer, men får altså ikke jobb. Hans synspunkter passer ikke inn med makthavernes. Det er dette som betegner det stille meningsdiktatur, det foregår ikke åpenlyst. På mange nivåer i ansettelsesprosessen er det muligheter for maktpersonene til å påvirke denne, og for de andre er det best å holde kjeft, ellers blir du selv uglesett og utfryst.

Etter hvert som jeg ble fortalt mer av historien, oppdaget jeg plutselig at dette var en student jeg jo godt kjenner! Forskjellen var imidlertid at dette ikke gjaldt Ukraina, men dagens Norge! Da jeg oppdaget dette, ble jeg nokså opprørt, sånn går det bare ikke an å oppføre seg i Norge, vi er tross alt et demokratisk land med mange rettssikkerhetsgarantier.

Hvilken jobb var det han hadde søkt? Hvilken institusjon var det snakk om?

Han hadde søkt om fem ukers praksisplass i Den norske kirke! Fem uker bare, men siden han er konservativ teolog, får han ikke engang praksisplass! Jeg som trodde at Kirken var til for alle, også for konservative!

Neste punkt på det korrupte Norge var NRK nyheter kl. 10.30, altså 14. april 2013. Det fortelles om en Oslo-skole hvor en av lærerne ble beskyldt av muslimske elever for å ha tegnet Muhammed på tavla. Det bestrider læreren, han hadde tvert imot tegnet Jesus. Det ble skikkelig rabalder, og de forlangte møte med rektor. Der møtte 50 rasende muslimske elever opp. Læreren var smart, han møtte ikke. Hva som nå skjer, er uklart.

Dette var en sterk nyhet. Men hva skjer? Nyhetsredaksjonen i NRK Dagsnytt underslår nyheten senere på dagen og nevner den ikke med et ord! Helt utrolig, og makteliten i NRK har nå lykkes i å lage en ikkesak av dette, noe som egentlig ikke har skjedd. Det kaller jeg en korrupsjon av nyhetsformidlingen, og å medvirke til å gi et falskt bilde av det virkelige Norge.

For sikkerhets skyld skriver jeg i dag under psevdonym