De drepte terroristene kommer fra flere land, noe som ikke er ukjent. Det sies at en av dem er en fransk borger.

Det vil i så fall legge en ekstra dybde i storyen hvis det er franske borgere på begge sider. For vi vet at det var franske gisler.

Ekstra berørt blir Norge om det skulle vise seg at det samme gjelder oss: I går skrev det franske ukemagasinet Le Point at terroristene kalte en sine kamerater for «nordmannen». Utenriksminister Espen Barth Eide ble konfrontert med dette på pressekonferansen, men var «blank». Han hadde ikke hørt noe om det, og viste til at PST fulgte meget godt med.

Det siste kan man ta med en klype salt. Hvordan skal en liten organisasjon som PST vite hvor norske jihadister befinner seg til enhver tid. Vi får en liten anelse om problemene når vi får høre at Norge måtte gå til Kofi Annan for i det hele tatt å komme gjennom til den algeriske ledelsen.

Dagbladet skriver at journalisten i Le Point er en erfaren mann.

 

Den franske avisas Le Points reporter Aziz Zemouri, som presenterte den tilsynelatende oppsiktsvekkende nyheten, er en erfaren journalist.I 2001 satt han en periode i fangenskap i Pakistan, etter at han krysset grensa fra Afghanistan. Han ble løslatt etter press fra franske myndigheter.

New York Times melder at et frigitt gissel identifiserer en av gisseltakerne som fransk og sier at terroristene snakket med «flere ulike aksenter»

http://www.dagbladet.no/2013/01/18/nyheter/utenriks/innenriks/algerie/statoil/25333844/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.