Nytt

Lærere og ansatte ved fritidsklubber i Groruddalen merker at stadig flere ungdommer trekker i en ekstremistisk retning. På Facebook legges det ut bilder av bevæpnede, maskerte mennesker og et uttalt ønske om å dø for islam.

Fargerikt fellesskap i regnbuenasjonen Norge?

Lærere og ansatte på fritidsklubber opplever stadig at tilsynelatende vanlige ungdommer fra Groruddalen i Oslo plutselig legger ut ekstremistiske bilder og tekst på Facebook.

—-

Rapporten viser at flere ungdommer har lav terskel for å legge ut aggressive symboler.

Statusoppdateringene eller bildedelingen kunne være bilder av personer med tildekket ansikt og maskingevær og et sitat om at vedkommende var villig til å dø for islam.

En representant fra Redd barna tror ikke ungdommene nødvendigvis står inne for hva de legger ut. Bør ikke samfunnet uansett ta høyde for at disse ungdommene mener alvor?

Kaja Hegg i Redd Barna, som ledet arbeidet med rapporten, sier hun tviler på at ungdommene nødvendigvis står inne for de ekstreme tingene de legger ut, men påpeker at det likevel kan få enorme konsekvenser.

PST mener at Facebook brukes aktivt for å rekruttere ungdom til radikale kretser.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) erfarer at mange radikale bruker Facebook som en rekrutteringsarena.

– De radikale kreftene går aktivt inn for å hisse opp stemningen hos lett overtalbar ungdom, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST.

http://www.osloby.no/nyheter/Oslo-ungdom-har-lav-terskel-for-ekstremisme-pa-nett-7407767.html#.Uq9ceJE6FsE