Riksantikvaren, fylkesmann Svarstad Haugland og by og plankomiteen i Oslo har alle tre anbefalt at den israelske ambassaden ikke får forlenget dispensjon til å ha et sikkerhetsgjerde rundt ambassaden i Parkveien.

Grunngivingen for avslaget er at området er vernet.

Men instansene kan ikke være blind for at fjerning av gjerdet vesentlig øker sikkerhetsrisikoen for ambassaden.

Norske etater er flinke til å skjule politiske konsekvenser bak faglige begrunnelser. Det bare noen måneder siden den israelske ambassaden i København ble angrepet med stener og fyrverkeri. Truslene mot israelske diplomater er reell.

At Svarstad Haugland skulle gått inn for fjerning av gjerdet er oppsiktsvekkende.

Det sier noe om behovet av Utenriksdepartementet støtter ambassadens ønske.

Saken skal nå endelig behandles av byutviklingskomiteen. Byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen (H), bekrefter at saken vil bli behandlet i løpet av vinteren. Dersom politikerne følger anbefalingen fra fagetaten må muren og gjerdet rives.

Skulle den politiske komiteen følge anbefalingen vil skandalen være komplett. Et avslag kan vekke internasjonal oppsikt. Norge begynner å få et rykte på seg for å være anti-israelsk.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10064443

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.