Nytt

Både voldsvillige Antifascistisk Aktion og konfrontasjonsvillige Stop islamiseringen av Danmark, SIAD, har varslet demonstrasjoner i Kokkedal lørdag. Lektor ved Syddansk Universitet, Mehmet Ümit Necef, sier danskene må få sitt juletre, hvis ikke kan saken sette dype spor.

– Selvfølgelig skal de etniske danskere have deres juletræ. Det er en tradition, som de har vedligeholdt i mange år, og det er forståeligt, at de føler, at der bliver begået en uretfærdighed mod dem, siger han til Ritzau.

Bliver julen uden fest og træ, forudser han, at uoverensstemmelserne mellem de to grupper vil fortsætte.

– Opgiver de juletræet, er jeg bange for, at polariseringen vil fortsætte og måske vokse, siger Mehmet Ümit Necef.

..

Både Anti-Fascistisk Aktion, der står på muslimernes side, og Stop Islamiseringen af Danmark varsler demonstrationer på lørdag den 1. december.

– Men hvis bestyrelsen i aften beslutter at opsætte et juletræ, så har Stop Islamiseringen ikke længere grund til at demonstrere. Og hvis de bliver væk, så er der gode chancer for, at den anden gruppering gør det samme, siger Mehmet Ümit Necef.

ritzau