Nytt

Finansbyråd i Oslo Kristin Vinje (H) er klar over Oslos voksesmerter. Problemene tårner seg opp med fulle skoler, barnehager og sykehjem.

Dette er er ting som Oslofolk må finne seg i, og det skal bli verre, i følge finansbyråden. Politikerne bereder grunnen for de som ønsker å bo i Oslo, og dette må Oslos befolkning finne seg i. De er tross alt bortskjemte med god plass.

Moral: Har du god plass? Gi den bort slik at alle får det trangt.

Skoler, barnehager, sykehjem og svømmehaller er fulle. Oslo har voksesmerter, og verre skal det bli. Men det må vi tåle, mener finansbyråd Kristin Vinje (H).

Samtidig som vi skal bli 200.000 flere mennesker i Oslo, er det allerede merkbart flere folk i byen. Det merkes når skolegrensene flyttes, T-banene er fulle, det er venteliter på kulturskolen og ikke treningstid i idrettshallene.

Vi må bo høyere og tettere der kollektivtrafikk og infrastruktur tåler det, særlig i det som kalles indre by. Men finansbyråd Kristin Vinje mener det er viktig å se det i sammenheng.

– Denne utbyggingen er noe vi gjør for dem som ønsker å bo i Oslo. Vi som bor her allerede vil merke det, sier Vinje.

Hun mener Oslo har mye å gå på sammenlignet med andre storbyer.

– Jeg har lyst til at vi skal heve blikket litt. En tur til Shanghai eller Milano gir et annet perspektiv. Vi er ganske bortskjemte, vi har hatt ganske god plass.

Det koster å vokse. Oslo er allerede tynget av gjeld, og mer gjeld skal det bli.

Kollektivnettet må bygges ut, og flere tunneler må på plass for å unngå at riksveiene blir en kjempepropp. Det koster. For å få råd til å bygge nye skoler, barnehager og infrastruktur, må Oslo ut på lånemarkedet. Men akkurat det plager ikke finansbyråd Vinje.

http://www.osloby.no/nyheter/Byfortetting-Look-to-Shanghai-7044990.html