Jødisk museum i Oslo har fått ny og lekker hjemmeside. Museet er et must for alle som er interessert i norsk jødisk historie, kultur og religion, og er svært godt besøkt. I særdeleshet brukes museet mye av skoleklasser i Oslo og omegn i forbindelse med undervisning i religion, historie og samfunnsfag. Museets bibliotek inneholder antakelig Norges største samling av judaica, og butikken selger bøker, CD’er og gaveartikler. Institusjonen fungerer også som forskningssenter og kulturhus med åpne foredrag og arrangementer utenom de faste åpningstidene.

De som ikke har anledning til å dra på besøk, kan likevel finne mye informasjon om disse temaene på hjemmesiden. Deler av utstillingene legges også ut digitalt etterhvert. Museet har liten plass og satser derfor på flere små, midlertidige utstillinger en store, permanente tilsvarende. Neste utstilling åpnes i slutten av november og omhandler deportasjonene av jødiske nordmenn for 70 år siden.

Jødisk Museum Oslo

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.