Fra den faste utstillingen på Søfartsmuseet i Helsingør havn, et underjordisk praktbygg plassert i en tidligere tørrdokk. Foto: Skjermdump fra museets hjemmeside

Nestformann i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, advarer mot moderne billedstormere, som nå også har kommet til Nordsjælland og sjøfartsmuseet.

Museet for Søfart er et spesialmuseum i Helsingør, som dokumenterer Danmarks sjøfart fra 1400-tallet og fram til i dag.

Forleden måtte jeg til min gru erkende, at de nye billedstormere også var kommet til Nordsjælland. Det gamle søfartsmuseum ville nu ændre sin udstilling efter klager over, at udstillingen var både »racistisk« og »sexistisk«. De gange, jeg har besøgt museet, har udstillingen aldrig slået mig som hverken synderligt kvindehadsk eller fremmedfjendsk. Faktisk har jeg aldrig skænket det en tanke, at udstillingen skulle være andet end gedigen historieskildring, skriver Messerschmidt.

Nu kan jeg så forstå, at årsagen til opstandelsen er, at en slavehandler bliver beskrevet som from, at man ikke hører fra de prostituerede, der betjente de søfarende, og at sømændene beskrives som maskuline stereotyper med nøgne piger tatoveret på overarmene.

Et museum om sjøfartens historie viser ikke hva vi i dag mener om slavehandel og prostitusjon, konstaterer Messerschmidt.

Det handler om at vise, hvordan fortiden var – på fortidens præmisser. Perspektiveringen kan de fleste godt selv finde ud af. Selvfølgelig kunne man i 1600-tallet være både from og slavehandler. Og lige så selvfølgeligt kan man ikke det i dag. Det er jo selve pointen ved at studere og forstå historien. Og det er den pointe, identitetspolitikken vil rive væk.

Især er identitetspolitikken kommet til Danmark anført af den komiske Black Lives Matter-bevægelse. Hvem og hvor mange der egentlig føler sig repræsenteret af deres formand, Bwalya Sørensen, er mig lidt uklart. Men at krænkelseskværulanterne står i kø for at afstemme dansk historie med deres eget forskruede billede af ikke, hvordan verden ser ud, men hvordan verden burde se ud, synes åbenlyst.

Man kunne jo bare overse de nye billedstormerne om det kun dreiet seg om noen få venstreradikalere. Fenomenet er dessverre bredere:

Men den identitetspolitiske kamp udfolder sig nu på Statens Museum for Kunst, på Søfartsmuseet, i filmverdenen, på universiteterne og i private virksomheder, der alle som en synes at bukke under for presset fra det højtråbende mindretal af krænkelseskværulanter.

Morten Messerschmidt har ingen sympati for billedstormere. Mennesket kan ikke leve og trives i sterile omgivelser uten sammenheng, skriver han:

Mennesket har brug for faste holdepunkter i tilværelsen, for en historie, traditioner og kultur. Det forstår den nye tids billedstormere ikke – og derfor skal de bekæmpes for enhver pris.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂