Nytt

Ubekreftede meldinger i formiddag tydet på at fire amerikanere ble drept i angrepet på konsulatet i Benghazi, hvorav den ene var ambassadøren til Libya. Nå kan det synes som om dette er bekreftet.

USAs ambassadør til Libya, Chris Stevens, er død av røykforgiftning som følge av brannen i det amerikanske konsulatet i Benghazi, som ble påsatt etter angrepet i natt. Opplysningen bekreftes av den libyske visestatsminister Mustafa Abu Shagur, som har fordømt det «feige angrepet».

Ifølge Associated Press var Stevens kommet til konsulatet for å hjelpe til med evakueringen av personellet der. Det er altså tale om en leder som falt på sin post. Det er første gang siden 1979 at en amerikansk ambassadør blir drept i tjeneste.

Med drapet på USAs fremste representant i Libya, er angrepets symbolverdi kraftig økt. Og med det er spillets regler totalt forandret i løpet av noen timer. Amerikanerne kommer ikke til å sitte og se rolig på dette.

 

Corriere della Sera: Libia, attacco al consolato: a Bengasi uccisi ambasciatore Usa e tre funzionari
Los Angeles Times: Christopher Stevens, U.S. ambassador to Libya, killed in Benghazi