Nytt

Ja, da bør den zimbabwiske regjeringen påby kjønnslemlestelse og skamklipping av kvinner. Det sier den kontroversielle politikeren Morgen Femai, som mener at kjønnslemlestelse og barbering av kvinners hode samt forbud mot at kvinner vasker seg kan stanse utbredelsen av HIV. Ifølge Femai er det nødvendig å gjennomføre forslagene hans fordi menn har vanskelig for å motstå attraktive kvinner:

Så kontroversiel var forslaget fra den zimbabwiske politiker, Morgen Femai, til en parlamentarisk workshop i landet. Workshoppen havde til formål at sætte fokus på opmærksomheden omkring HIV og var arrangeret i samarbejde med National Aid Council.

– Det jeg foreslår, er, at regeringen skal komme med en lov, der tvinger kvinder til at være kronragede, ligesom de apostolske sekter. De skal heller ikke gå i bad, for det årsagen til alle disse problemer, sagde Morgan Femair til workshoppen.

Ifølge Morgan Femai er hans forslag nødvendige at gennemføre, fordi mænd har svært ved at modstå velklædte og attraktive kvinder. Men det er det er ikke nok for kvinderne at ændre deres ydre fremtoning. Ifølge Morgan Femai vil kvindelig omskæring også hjælpe mod at sprede sygdommen.

– Kvinder har mere fugtighed i deres organer end mænd, så det er nødvendigt at undersøge, hvordan man skal tage sig af denne fugtighed, fordi det er fremmende for bakteriernes formering. Der må være en måde, hvor man kan udsuge denne fugtighed, sagde Morgan Femai.

Leder af National AIDS Trust, Deborah Jack, er meget ked af Morgan Femais kontroversielle forslag.

– De her forslag om, hvordan man bekæmper spredningen af HIV er totalt misvisende og potentielt meget skadelige, siger hun til Huffington Post.

I likhet med flere afrikanske land har Zimbabwe store problemer med HIV, og iht Unicefs tall fra 2009 er hele 14 prosent av landet voksne befolkning smittet.

Berlingske: »Omskær kvinder og klip dem skaldede«
Huffington Post: Curb HIV With Female Circumcision And Shaving Heads, Says Zimbabwe Politician Morgan Femai