Sakset/Fra hofta

La meg få lov å viderebringe en fantastisk historie. Torstein Lerhol (25) lider av en medfødt muskelsykdom som har bundet ham til rullestolen hele livet. Kjære alle sammen – hør hva han sier:

– Jeg er jo veldig, veldig hemma. Og jeg koster samfunnet mye penger. Det synes jeg er en forferdelig følelse, og mitt eneste store mål er å få gitt noe tilbake.

– Min drøm er å komme ut i arbeide. Når jeg da ser ungdom som uføretrygder seg for småting, eller som går arbeidsløse fordi de ikke finner den perfekte jobben, ja, da blir jeg ordentlig forbanna. Jeg ville gjort hva som helst for å kunne sitte i kassa på en butikk, sier han.

Han har søkt en mengde jobber, uten å få napp.

NAV-jobb hadde vært topp:

– Det hadde vært helt perfekt å få jobb som veileder i NAV. Det hadde vært så perfekt, det. Når noen kommer inn døra der og ser meg ligge bak pulten, så tror jeg de tenker seg om to ganger før de prøver å klage til seg alle mulige goder. Det hadde dessuten vært godt å få snakke litt med dem som drømmer om et liv i senga, og høre om de har tenkt nøye nok gjennom det.

– Jeg har en enormt god trygd. Jeg kunne fint levd på den resten av livet mitt. Men den dagen jeg kan troppe opp hos NAV og si at jeg aldri mer vil ha noen gratis penger fra dem. Ja, det skal bli det største øyeblikket i mitt liv.

Og, hvis ingen vil ha ham:
– Om det fortsatt er for vanskelig å ta sjansen på en som er hemma, så starter jeg rett og slett mitt eget firma. Så får jeg reise rundt og holde foredrag, eller tjene penger på et annet vis, sier han.

VG: Funksjonshemmede Torstein (25): – Blir forbanna av ungdom på trygd!