Nytt

De var ute på en vanlig billettkontroll på trikken i Oslo. Vanligvis er det en rolig tid. Men to menn likte ikke å bli kontrollert, en trakk kniven, og alle tre ble knivstukket.

Skadene skal ikke være livstruende, men sjokket over å bli stukket med kniv på jobb, gjør noe med arbeidslysten og trygghetsfølelsen de fleste er avhengig av for å gjøre en jobb.

De tre kontrollørene som ble kvinstukket tilhørte et lag på totalt fire kontrollører.

– Dette er svært godt trente medarbeidere som har god opplæring. Det er veldig dyktige kontrollører, sier Asperud.

Alle de fire kontrollørene skal ha vært uniformerte da de gjennomførte billettkontrollen.

– Dette er en svært dramatisk situasjon som overhodet ikke skal skje. Det var en helt ordinær billettkontroll, som vi gjør hver dag, sier han.

Nyheten om knivstikking på trikken bringer frem minnene av mannen som gikk amok på trikken ved Bislet for noen år siden. Han brukte en stor Bowie-kniv og drepte en av passasjerene. Han gikk gjennom vognen og såret flere. En meget traumatiserende opplevelse.

Slike plutselige overfall gjør noe med tilliten mellom mennesker, og stemningen i byen. Ikke minst gjør det noe med alle som har med publikum å gjøre; ansatte i offentlig transport er særlig utsatt. I Sverige må postbud gå med alarm i bestemte områder.
Det er en slik utvikling Oslo ser ut til å være inne i.

Tre kontrollører knivstukket på trikk i Oslo