Etter Charlie Hebdo-massakren har Frankrike forsterket vaktholdet utenfor alle jødiske lokaler. I Nice holdt tre soldater vakt utenfor et jødisk samfunnshus da de ble angrepet av en mann med kniv.

To av soldatene ble lettere skadet. Gjerningsmannen er arrestert. Gjerningsmannen ble tatt i billettkontroll like før angrepet. Han betalte boten uten protester. Deretter gikk han av trikken og  mot soldatene. Han slapp en bag ned foran en av dem og da soldaten bøyde seg gikk han til angrep med en kniv.

Han hadde to kniver på seg, men brukte bare én. To sporveisansatte og en tredje mann fikk gjerningsmannen under kontroll. Den pågrepne skal være fra Mali og hete Moussa Coulibaly (et vanlig malisisk etternavn han deler med terroristen som drepte fire personer i den jødiske butikken i tillegg til en politikvinne).

Hele angrepet ble filmet av et overvåkningskamera. En ytterligere person er anholdt som mistenkt for å ha vært deltagende i angrepet. Det rapporteres også om en tredjemann, men det er uklart hvor han befinner seg.

4569061_6_2483_sur-les-lieux-de-l-agression-le-3-fevrier_871fe150b9987efb720c732987f5a20c

Merkelig at gjerningsmannen ikke ble skutt.

4502899_nice-militaire_545x460_autocrop

Bygningen som soldatene var satt til å beskytte innholder det Israelske konsistoriet, Radio Shalom og en israelsk forening.

10.500 soldater er utplassert rundt om i Frankrike i «sensitive områder», inkludert jødiske- og muslimske samlingslokalerskoler og mediebedrifter.

Man undrer seg (ihvertfall gjør franskmenn det i kommentarfeltene) hvilke ordre disse soldatene er blitt gitt i tilfelle av et nytt terrorangrep? Er de bare til pynt?

Og hvor mye tryggere føler jødene seg nå etter at tre bevæpnede soldater som skulle beskytte dem kunne settes ut av spill med én kniv?  

 

Le Parisien  BBC  Le Monde Le Figaro