Nytt

Med 483 mot 111 stemmer har Underhuset i det britiske parlamentet forkastet forslaget om å holde en folkeavstemning om EU-medlemskapet.

Avstemningen mandag bekreftet splittelsen i det konservative partiet ved at 79 av partiets parlamentsmedlemmer (MP) stemte for en folkeavstemning og 15 avholdt seg fra å stemme. Også 19 representanter fra det britiske arbeiderpartiet stemte for en folkeavstemning.

Tory-MP Douglas Carswell sier avstemningen viser at parlamentsmedlemmer fra hans eget parti ikke redd for å gi sin mening til kjenne ved å gå imot partiledelsen.

-Dette er bare begynnelsen. Et stemningsskifte er på gang, sier han til avisa Daily Express.

En annen MP fra det konservative partiet, David Nuttall. som stod bak forslaget om at parlamentet skulle ta stilling til en britisk EU-avstemning, sier at regjeringen nå er nødt til å gå gjennom sin EU-politikk på nytt.

-Dette forslaget ble nedstemt, men en folkeavstemning er nå satt på den politiske agendaen. De som stemte mot forslaget, har vunnet et lite slag men de har ikke vunnnet krigen, sier Nuttall til Daily Express.