En student ved universitetet i Bergen roser Andres Behring Breiviks terrorangrep og massakren på Utøya. På egen blogg skriver studenten, som har hatt tillitsverv ved et institutt på universitetet, at Breivik kom ham i forkjøpet:

«Jeg vet jeg kunne minst drept en av dem før jeg ville bli fanget eller drept selv (…) men jeg hadde ingen anelse om at en formidabel aktivist som heter Anders Behring Breivik allerede i årevis hadde drevet en nitidig planlegging av et angrep som ville vise hele verden hva vikingene er laget av», skriver bergenseren som studerer ved Universitetet i Bergen.


Skytingen på Utøya omtaler han som: «En glimrende måte å slå til mot kjernen av den norske politiske elite. Dette er den neste generasjonen av politiske ledere, og hva er en bedre måte enn å terrorisere foreldrene – de nåværende øverste innehavere av politiske verv – enn å gå etter barna deres?»

Bergens Tidende har vært i kontakt med mannen, og skriver at han på spørsmål står inne for bloggens innhold, men at han ikke lenger har til hensikt å drepe. Overfor BT tar han avstand fra Breviks handlinger, men på egen Facebook-profil skriver han at «regimet» fortjente å bli rammet av terroraksjonen. Studenten beskriver seg selv som et offer for en feministstat, som han mener politiet håndhever:

– Du skriver om å drepe minst en. Hva mener du med det?

– Det stemmer. Jeg vil ikke telle det som en drapstrussel. Jeg skrev det mot politiet, som håndhever feminismen. Det finnes mange frustrerte menn som blir radikaliserte på grunn av feminismen. Det er feministenes feil.

Frilansjournalist og ekspert på høyreekstremisme Øyvind Strømmen har lest bergensmannens blogg, og mener at politiet bør holde et våkent øye med folk som skriver denne type ting. Han sier at mannen utviser samme hat mot norske myndigheter som Breivik, men tror ikke at han tilhører noe spesielt politisk miljø.

Like etter terrorangrepet uttrykker studenten glede over at en politimann ble drept i massakren på Utøya, og skriver at han tror Breivik i det lange løp vil bli ansett som en helt:

Bergenseren skriver i en Twitter-melding like etter terrortragedien: «Hurra! Politimann drept av skytedesperadoen sammen med venstrefolka». I en annen melding forteller han om sin økende respekt for Breivik.

«På tross av den grusomme markedskampanjen kan jeg ikke hjelpe for å føle en økende respekt for Marxistjegeren ettersom jeg fordyper meg i hans manifest».

Studentens navn skal ikke være kjent for politiet.

Bergens Tidende: Bergensblogger ville selv drepe

Les også

-
-
-
-
-