Nytt

Flere av de overlevende ungdommene fra massakren på Utøya forteller om enda en gjerningsmann. Flere har beskrevet mannens, som ikke har vært iført politiuniform slik Anders Behring Breivik gjorde, utseende:

– Vi har hørt akkurat de samme vitnebeskrivelsene om at det skal være en gjerningsmann nummer to. Vi jobbet på høytrykk med å avklare situasjonen i går kveld og jobber fortsatt på spreng for å avklare om det er en nummer to, opplyser politiinspektør Einar Aas i Oslo politidistrikt til VG.

32 år gamle Anders Behring er siktet for både Oslo-bomben og massakren iht straffelovens paragraf 147a om terrorhandlinger. Bomben i regjeringskvartalet drepte syv mennesker og minst 84 ungdommer ble skutt og drept på Utøya. Det søkes fortsatt etter døde, og politiet kan ikke utelukke at dødstallene vil stige.

TV2 melder i skrivende stund at politiet nettopp har pågrepet en nordisk utseende, ung gutt på Sundvollen.

ABC Nyheter: Flere gjerningsmenn?