Utestedet Rick`s i Bergen har egne vakter på dansegulvet for å holde klåfingrede menn unna dansende kvinner. Ifølge innehaver Tom Greni er det ikke norske menn som klår:

Innehaver Tom Greni mener kåfingret oppførsel på dansegulvet kan være det første stadiet i et løp som kan utvikle seg til en voldtekt.

– Jeg så på TV at noen politikere tok opp problemet med menn av utenlandsk opprinnelse og overfallsvoldtekter, sier han til Bergensavisen.

Dette tør man ikke snakke om, men flesteparten av dem som tas er utlendinger, påpeker Greni, og sier de ser de samme tendensene.

– Vi må poste egne folk på dansegulvet på grunn av all klåingen og tafsingen, og det er ikke norske folk som gjør det.

Greni tror det skyldes kvinnekulturen fra mennenes opprinnelsesland, og mener at det utestedene observerer på dansegulvet er forløperen til mange overfallsvoldtekter. Uttalelsene kommer i kjølvannet av Ap-politiker Marte Mjøs Persens etterlysning av en handlingsplan mot overfallsvoldtekter i Bergen, som hun mener bør innbære samarbeid mellom politikere, politi, utelivsbransjen og taxinæringen:

Både Greni og Robert Aasmul i selskapet Taxi1 ønsker Persens utspill velkommen. Greni viser til Sverige hvor det er etablert et utstrakt samarbeid mellom politi og utelivsbransjen, mens Aasmul forteller at selskapet har diskutert lanseringen av en spesiell «jentetaxi»:

– Kvinner kan bestille drosjer som kjøres av kvinnelige sjåfører. Dette tror vi kan lanseres rett over sommeren. Det vil øke kvinnenes trygghetsfølelse tror vi, sier den daglige lederen.

Nettavisen: Har egne tafse-vakter