Gunnar Stålsett, du er jo egentlig dau, steindau! Du er sikkert uenig i dette utsagnet. Forståelig nok. For du puster jo, snakker mye. Går lange pilegrimsturer også etter hva jeg har jeg hørt. Men du er altså åndelig død ser det ut til.

For det multikulturelle prosjektet ditt er gravlagt. Ned i den mørke jorda der marken kravler ligger restene. Eller det gikk opp i røyk. Ikke fra krematoriet, men fra de tusener av biler, barnehager, biblioteker og barneskoler som har blitt brent det siste tiår i alle de europeiske land hvor man iherdig forsøkte det du fortsatt tusler med.

Å viske ut sin egen identitet, sin historie, sine verdier, sine seire, sine grenser og sin stolthet i møtet med «de andre».

Og bårebærerne er prominente folk. De er statsledere som har tatt ledelse ser det ut til. Som har innsett at den «gylne middelvei» ikke fungerer i møtet med de som ikke på 1400 år har forstått at det kan finnes flere veier. Ondskapen Stålsett, du husker den fra teologistudiene gjør du ikke?

Det er da rart at du ikke viste dette? Du er jo så internasjonal, reiser mye.

Har du møtt Merkel? Sarkozy, eller Cameron? Ikke det? Vel det var synd, for de kunne fortalt deg at ondskapen fikk fritt spillerom under den fanen du ønsker å heve over Stiklestad. Den som bærer skriften «multikultur».
Og ikke fordi at at det var en dårlig ide,- i utgangspunktet. Men fordi det var en ideologi, en «tro» som hadde helt andre intensjoner som også skulle være med festen. Og du vet hvem jeg snakker om ikke sant?

Det er mulig du tror i ditt naive hjerte at det er mulig med en slags byttehandel? At vi kanskje kan kvitte oss med symboler på vår julefeiring slik det nå skjer i Oslos østlige bydeler, kanskje slutte å spise svin. Eller se hevdvunne prinsipper som kvinners valgfrihet og gutter og jenters frie lek smuldre bort i denne utvekslingen, -denne elendige byttehandelen med folkets verdier.

Eller hvorfor ikke fleske til (unnskyld det krenkende ordvalget) med et kristent nasjonalsymbol som Stiklestad i bytte? Bytte mot at de skal slutte å sprenge familier på julehandel, tvangsgifte barna eller skjære hodet av dem som sier dem i mot – eller hva?

Er det det du håper på. At det vil være verdt det? Å forsake noe for et «større gode»? Men saken er den, og det kunne Cameron fortalt deg: Its not gonna happen!

«»We’ve allowed the weakening of our collective identity. Under the doctrine of state multiculturalism, we have encouraged different cultures to live separate lives, apart from each other and the mainstream. We have failed to provide a vision of society to which they feel they want to belong.»

Europa vet dette nå. For i ondskapens øyne så var unnfallenheten ovenfor «den kulturelle forskjellen» ikke annet enn tegn på svakhet, et tegn på at vi bøyde unna deres høylytte trusler, et klarsignal om at de kunne ture frem som de ville ovenfor sine egne og alle andre som sto i deres nærhet. Man har latt bøllene drive med familievolden, tvangen, gateterrorren, vindusknusingen og vandaliseringen av jødiske og kristne kirkegårder for å nevne noe. Et angrep på samfunnets fellesarenaer, på loven, på kunsten, ytringsfriheten, vitenskapen, anderledesheten og tll syvende og sist.-menneskeverdet.

«We have failed to provide a vision of society to which they feel they want to belong. We have even tolerated these segregated communities behaving in ways that run counter to our values.»

—David Cameron

For de forakter svakhet mer en noe annet. De forakter at vi ikke har klart å beskytte våre kvinner mot voldtektene, -denne volden som har sitt samme utpring i det som du i din mentale grav kanskje vil kalle noe sånt som «vår felles gud» eller noe lignende skitprat.

For selv en trønderhedning som jeg ser forskjellen på Koranens uforanderlige instruks om jihad med menneskehetens underkastelse som mål, og Jesus ord om nestekjærlighet (og den uforanderligheten er det jo ikke jeg som står på, men enkelte av dine kollegaer i religioner «for fred»).

Selv det at «nestekjærligheten» ble innført med sverdet på Stiklestad av maktpolitikkens spill endrer ikke for meg den erkjennelsen. For vi har i over tusen år bygget og realisert forskjellen mellom disse to verdenssynene, tross alt. Og Stiklestad gjør en utmerket jobb med å minne oss på det du. Her trengs ingen nytale, ingen utvisking, ellers takk. Men du må da gjerne forsøke i Oslos drabantbyer eller en hvilken som helst annen getto der kjellermoskeene eksisterer i felleskap med bandene, narkohandelen og vandalismen. For der er krigen allerede ulmende i de fleste større byer i Europa.

For 70 år siden så var det en annen ondskap som ønsket å misbruke Stiklestad til sine politiske formål. En ideologi som uforstyrret fikk vokse seg stor. Beskyttet av apolegeter, beskyttet av feigheten til de som lukket øynene inntill det var for sent.

Og det er ikke lenge siden jeg hørte at noen med den samme ufyselige evnen til å relativisere slikt har foreslått at minnet, symbolet på dette skal graves opp igjen. Stilles ut som om den norske motstanden og lærdommen om «aldri igjen» ikke hadde funnet sted!

En ganske god ide det der med gravingen når jeg tenker meg om. For da kan vi jo slenge også ditt ræva forslag om uthuling og forvrengning av historien ned i det samme hølet, for så å lempe steinen oppå en gang for alle.

For vi Trøndere har faktisk litt å bygge på skjønner du, vi er ikke som oslofolket som lar Roma skjalte og valte som det passer seg selv best uten at felleskapet trår til. Vi bryr oss faktisk! Vi bryr oss når politikken som vedtas i Oslo og Brussel rammer oss midt der det gjør som vondest, – når kvinnene rammes og friheten tas fra oss.

Kanskje vi har forstått i motsetning til deg den kristne ide om at ondskap kun får lov til å skje fordi man lar den skje.

Og det var trønderloven, -«Trøndelag», vedtatt på Frostating lenge før slaget på Stiklestad som sa at selv Kongen hadde å passe seg for å bryte loven, for da hadde alle mann plikt til å straffe eller jage ham fra landet. Og tar jeg ikke helt feil, så var nok en Konge som ikke gjorde sin plikt og sørget for lov og orden neppe bedre stilt ovenfor den trønderske motstandsrett.

Og det kan du hilse og fortelle din åndelige allierte Jonas Gahr Støre når han har tenkt seg oppover til Spelet om Helige Olav for bidra til prosjektet ditt. Vi synes nemlig ikke han gjør en særlig bra jobb for tiden som «innvandringsminister». Og det kunne jo tenkes at sindige Trøndere hadde likt å se han jagd sørover, -ned til sine kollegaer på kontinentet som kan fortelle ham at i møtet med Islams mørkekrefter duger bare en ting,- klinkende klare grenser og ingen pardon.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂