Nytt

At det skjer noe spetakkel i nabolaget og den nærmeste omegn, er bortimot dagligdags. 1. pinsedag er ikke noe unntak. Etter en flott dag i Østmarka, er det fortsatt tid igjen før den minstes leggetid. Vi legger i vei til en av områdets lekplasser, som ligger like ved Haugen skole. Det er mange barn og unge i området, og etter en stund ankommer en vekterbil. Vekteren går ut og de unge flokker seg rundt ham.

Av nysgjerrighet går jeg ned for å sjekke hva som skjer. Flere ruter er knust, og vannkraner er skrudd på, så det er oversvømmelse i hvertfall en garderobe. Det er vel ikke usannsynlig at vannet har funnet veien til flere steder i bygget. Oslo brann- og redningsetat ankommer for å bli kvitt vannet.

Det finnes ikke ord for ødeleggelsestrangen i dette området som heter Groruddalen. Hadde det bare vært enkelthendelser…

Haugen skole er en Groruddalsskole med ca. 25 prosent norske elever. (Jeg skriver norske, dvs. etnisk norske i henhold til offisiell nytale.)