– Disse dagene har stor betydning for oss muslimer, sier de muslimske jenter fra Randaberg i nærheten av Stavanger. Selvsagt belønnes de med hyllest i lokale medier.

For det er ikke måte på hvor fantastiske disse unge jentene er. Bayzaeva skal pynte bordene fordi hun får besøk, og møte flere tsjetsjenske muslimer i felles bønn. Aboujamous skal også pynte opp hjemmet. Og Hassan kan fortelle oss en søt historie om at somaliske barn går rundt fra dør-til-dør for å samle inn godteri.

Dette skriver Randaberg 24. Den tidliger idylliske plassen i Rogaland er plaget med massiv vold og andre problemer, men dette har Randaberg 24 tydeligvis glemt, selv om de selv har skrevet om dette tidligere. Også Bygdebladet har beskrevet hva som skjer i området.

Men nå skal islam feired, id-al-fitr, og de tre muslimske jentene snakker tydeligvis i kor. For de vil ha mer fri fra skolen.

– I hjemlandet vårt feirer vi eid over fem dager, her får vi kun et par dager fri. Vi føler at skolen respekterer oss, men det er ikke mer enn det må være. Skolesystemet har med andre en vei å gå når det kommer til å forbedre seg, avslutter de tre samstemt.

Norsk lov sier at de som tilhører andre religioner enn kristendommen har rett til to dager fri i forbindelse med sin religion. Tross alt får de også fri under de kristne høytidene.

Men det er noe spesielt med islam. De har sagt det selv, høyt og tydelig: Inntil islam har full kontroll over et område, så er fred umulig. Da gjelder prinsippene dar al-Harb, altså krigens hus.

Man beskriver gjerne islam som «fredens religion». Men islam aksepterer ikke fred før hele verden underkaster seg islam, slik at alle mennesker i verden er underlagt dar al-Islam, islams hus.

Noen vil vel heller velge døden enn en slik underkastelse. Men de unge jentene fra Randaberg brukes som frontsoldater, og norske medier elsker det.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.