Akhtar Chaudry har i sitt 29 år lange opphold i Norge brukt mye tid som politiker for SV, og er nå Stortingets visepresident. For kort tid siden ble det kjent at han skal motta en medalje fra de pakistanske myndigheter som heter Sitara-e-Quad-Azam.

Akkhtar Chaudry uttaler:

-Jeg mottok nyheten med ydmykhet og glede. Det er hyggelig å få denne beskjeden for en som utvandret fra Pakistan for 29 år siden. Jeg er priviligert: Først blir jeg valgt inn i presidentskapet i mitt nye hjemland, og så blir jeg hedret av mitt gamle hjemland, sier Akhtar Chaudry.

Det å bli hedret av sitt gamle fedreland føles sikkert som en beærelse. Men på hvilket grunnlag deles prisen ut, hva har Chaudry gjort for å fortjene medaljen? For en som er valgt inn i Stortinget, og som også sitter i presidentskapet, så må grunnlaget for utdelingen av prisen sies å være spesiell.

Nylig fikk han gladnyheten om at han får Sitara-e-Quad-e-Azam av pakistanske myndigheter. Dette er en pris som blir gitt til personer som har tjent Pakistan.

Tjent Pakistan? Som politiker i Norge og som medlem i Stortingets presidentskap er det vel strengt tatt Norge han skal tjene. Sett fra multikulturelle Groruddalen oppleves det som spesielt at politikere i Norge får pris for å ha tjent andre land når de siste 29 år er tilbrakt i Norge.

Artikkelen stod i Aften torsdag 10.mars. Den var ikke å finne på nett, men kan dukke opp her:

www.aftenposten.no

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂