Nytt

Finn.no har en annonse for en hybel i leilighet hvor det kreves at leietaker er muslim.

Begrunnelsen er at vedkommende må dele leiligheten med annen person, og han er muslim.

OBS: Ønsker å dele med 1 seriøs, MUSLIMSK Gutt/ Man.

FORDI Bad og Kjøkkenet deles med en Muslim Man på 34 år, som jobber veldig mye.

Fasiliteter: Fri parkering+ heis+ felles vaskeri+ laminat gulv, stor stua, balkong++ 10- 15 min. til Oslo sentrum.

+ Inne røyking og Dyr , Alkohol ikke tillatt !!!

Hvis teksten hadde krevet kun utleie til en kristen, ville neppe annonsen blitt godtatt, og hvis den var blitt godtatt hadde noen gjort anskrik, saken hadde blitt slått opp i mediene og trolig anmeldt til Likestillingsombudet. Finn hadde fått seg en skrape.

Men når det er muslim, blir det sett på som en kuriositet? eller blir det godtatt, fordi de «må jo få lov å praktisere sin tro»? Flerkulturen, slik den praktiseres, har anlagt en slik forståelsesfull holdning. At den er stikk motsatt i forhold til kristne, er noe man velger å glemme.

Ellers kan det hende at muslimer vil påberope seg rituelle regler: bruk av kjøkken til halalmat, bad til religiøs vask osv. Kanskje Likestillingsombudet vil godta disse begrunnelsene, og kristne, som ikke har samme regler, vil måtte avfinne seg med forskjellsbehandlingen. Eller?

http://www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=25972649&sid=sid/2010/12/26/18/xz0171293384267481y