Stor befolkningsvekst, som Arbeiderpartiets Raymond Johansen er stolt av, skaper problemer for folk. Folk må ha et sted å bo, og en løsning er å kjøpe store leiligheter i Groruddalen. Disse deles så opp i mindre enheter og leies ut med felles kjøkken og bad. Dette er lov, men skaper problemer fordi søppelmengde og biler som skal parkeres øker dramatisk. Ofte er det stor gjennomstrømning i disse boenhetene slik at stabiliteten i boligområdet forringes.

Stikkord: Utrygghet.

Styrelederne i Tokerudlia og Tokerudtoppen boligsameier føler de har mistet kontrollen over flere utleie-leiligheter i sameiet. Nå ønsker Arbeiderpartiet en lovendring som skal stoppe boligspekulasjon.

—-

I skrivende stund ligger det en annonse ute på rubrikknettstedet Finn.no der utleier tilbyr en 130 kvadratmeter stor leilighet med syv soverom. Plantegningene viser hvordan deler av leiligheten er bygd om for å få plass til alle soverommene. Totalt kan det altså bo 14 personer i leiligheten.

—-

Styrelederne påpeker at leilighetene ikke er dimensjonert for å huse mellom syv og 14 personer.

– Vi får trøbbel med avfallshåndteringen og når det gjelder parkeringsplasser. Flere beboere opplever det som ubehagelig og mange er sinte, forteller de.

Ifølge Holtet møter leietagerne ofte på generalforsamling med fullmakt fra huseier.

– Etter å ha gjort en opptelling i sameiene på Vestli har vi kommet fram til at det er omtrent 30 seksjonerte utleie-leiligheter. Leilighetene er romslig, så vi forstår at det er attraktivt, men nå må det settes en politisk stopper for dette, mener Thoresen.

Politisk stopper er sikkert greit, men vil loven respekteres? Mange storfamilier bor i samme type leiligheter. Mor og far med 6-8 barn er ikke helt uvanlig. Vil loven kun godta et høyt antall beboere hvis de er i samme familie?

http://www.groruddalen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13456

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂