Koronasmittetallene økte plutselig voldsomt i byen Leicester i England. Det tok ikke lang tid å oppdage hvor årsaken lå: De 1000 små og store klesfabrikkene, såkalte sweatshops,  med systuer fulle av innvandrerkvinner fulgte aldri påbudene om karantene. De fortsatte som om ingenting var skjedd. Den voldsomme økningen i koronasmittede gjorde at Leicester måtte settes under ny lockdown. Over halvparten av befolkningen i Leicester er innvandrere, de fleste er fra Pakistan, Bangladesh og India. De aller fleste er muslimer.

Lederen av Muslim Forum, Manzoor Moghal, kunne fortelle nøyaktig hvorfor smitten spredte seg i Leicester. Innvandrerbefolkningen bryr seg ikke om sosial distansering, overholder ikke karantenen og har i tillegg et fatalistisk syn på døden, forteller han. Mange av disse innvandrerne befinner seg i Storbritannia illegalt og kan derfor lett utnyttes av kyniske «landsmenn».

Det har vært liten oppmerksomhet rundt den kulturelle faktoren når det gjelder synet på døden, sier Manzoor Moghal. Han sier at mange mennesker fra India (flere muslimer enn hele Pakistan, journ.mrk), Pakistan og Bangladesh er fatalister som mener at vi dør når vi er ment å dø og at det er ingenting vi kan gjøre for å forhindre det,

«Many people from India, Pakistan and Bangladesh are what I might call fatalists, believing that we will die when are meant to die and there is nothing we can do to prevent it.»

Mange illegale innvandrere bor i såkalte Beds in sheds. Det er skjul og garasjer som ulovlig er bygget om for utleie til de illegale. Det er andre innvandrere som står for ombygging og utleie.

Dette er bildet fra en enkelt gate i Hounslow. Myndighetene stipulerte at 1000 innvandrere bodde i ombygde garasjer og uthus i havene.

Det er ikke noe rart at coronaviruset sprer seg raskt!

Alle de illegale migrantene som er stuet sammen i disse områdene har skapt stort press på alle de offentlige velferdsordningene. For adressen er jo selvsagt hovedhuset.

Vi har det samme problemet i Oslo. Ikke i garasjer og uthus, men store leiligheter i Groruddalen som deles opp i mange mindre enheter og leies ut svart. De kaller det for hyblifisering. Groruddalen avis har påpekt problemet flere ganger. Det er slik man skaper «trangboddhet». Jan Bøhler har slåss mot dette problemet i mange år, uten å bli nevneverdig hørt.

– Enkelte steder i Oslo er hyblifisering et stort problem. Det kan påvirke det enkelte sameie og nabolag negativt – som forringet bomiljø, økt trafikk, mer støy, redusert brannsikkerhet, sa kommunal og moderniseringsminister Monica Mæland (H) til Dagsavisen i fjor.

I går var hun på Vestli, og besøkte et sameie hvor sju av 133 leiligheter er gjort om til hybler. I en av leilighetene bodde det en tid hele 32 personer, skrev Dagsavisen.

Med slike boforhold sier det seg selv at man har en stor menneskegruppe som man kan utnytte økonomisk til hva som må beskrives som slavearbeid.

En undercover journalist fra The Times jobbet to dager på en av klesfabrikkene i Leicester. Hans videoer og bilder viste klesplagg laget på systuen under merket Nasty Gal som er eid av motemerket Boohoo. De ansatte i Englands sweatshops får 3,50 pund i timelønn, ifølge The Times. Av og til også under 2 pund i timen. Lovlig fastsatt minstelønn i Storbritannia er 8,72 pund per time. Eieren av Boojoo er Mahmud Kamani. Formannen uttalte:

“These motherf***ers know how to exploit people like us. They make profits like hell and pay us in peanuts.”

Boohoo founder Mahmud Kamani, pictured right, alongside his son, didn't want to spoil his children, but helped them set up Pretty Little Thing

Eierene av Boohoo: Indiske Mahmud Kamani og sønnen Umar Kamani. De er blitt milliardærer på å utnytte andre innvandreres arbeidskraft.

Boohoo eier også merker som Nasty Gal, PrettyLittleThing, MissPap, BoohooMAN, Karen Millen og Coast brands. Boohoo er Storbritannias raskest voksende online klesforhandler og er verdsatt til 4,9 milliarder pund, mer enn dobbelt så mye som Marks & Spencer.

Boohoo swimwear

Boohoo er store og populære. 

Umar Kamani med sin Rolls Royce i Beverly Hills.

Kontrasten til de rundt 1000 små og store systuer i Leicester som har rundt 50-100 ansatte hver seg, kunne ikke vært større:

 

Innenriksminister Priti Patel har bedt the National Crime Agency (NCA) om å etterforske moderne slaveri i Leicesters klesfabrikker. Nyhetene om fabrikkene i Leicester har fått Boohoos aksjer til å falle dramatisk på børsen:

Boohoo's shares have fallen off a cliff after questions were raised about the factories they use and the police were called in to look at ones in Leicester running during the pandemic

 

Mange briter har forlatt byene og de lukkede innvandrermiljøene gjør at slike forferdelige arbeidsforhold florerer. Kvinnene har ingen rettigheter og ingen illegale innvandrere vil finne på å anmelde de blodsugende arbeidsgiverne. Dette går hånd i hånd med sex-groomingsakene i de samme byene. Nok et stort problem som venstresiden bagatelliserer eller er uinteressert i. Hvorfor skrikes det ikke opp om arbeidernes rettigheter? Hvor er Labour og Keir Starmer?

Det har vokst frem et helt annet samfunn på siden av det britiske. Er dette fremtidens Europa?

The Times    Daily Mail    BBC     The Guardian    Manchestereveningnews

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.