Den tradisjonsrike Bologna-avisen Il Resto del Carlino kunne den 17. desember fortelle at en 17 år gammel tyrkisk elev ved Galilei-gymnaset i den lille byen Mirandola — i den nordlige Modena-provinsen ikke langt fra elven Po — er blitt anmeldt til politiet fordi han bevæpnet med en syl i klasseværelset i storefri hadde truet en medelev til å gå ned på kne og be til Allah vendt mot Mekka.

Den tyrkiske 17-åringen hadde i likhet med enkelte andre elever av fremmedkulturelt opphav hatt for vane å terrorisere sine medelever, og offeret i denne saken ønsket selv ikke å forfølge den av frykt for represalier. Etter at et opptak av hendelsen gjort med mobiltelefon var havnet på Facebook, bestemte imidlertid noen foreldre av andre tidligere plagede elever seg for å anmelde forholdet. Bologna-avisens reportasje oppgir ikke om ofrene er italienere eller andre utlendinger.

Dette området av Italia har en av landets høyeste konsentrasjoner av nordafrikanere, og voldsepisodene ved Galilei-gymnaset har vært ganske hyppige den siste tiden, noe som også har gått ut over lærere. Fenomener som tidligere er blitt observert i såvel tyske som svenske skoler, ser altså ut til å ha blitt en trend også i de mest ghettoiserte områdene i Italia.

Il Resto del Carlino: ‘In ginocchio e prega Allah’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂