Nytt

Den polske kvinnen som ble gruppevoldtatt av fire personer, sannsynligvis nordafrikanere, om natten på en folketom strand i Rimini, ble i går intervjuet av Bologna-avisen Il Resto del Carlino. Reporteren forteller at hun skjelver som et løv, og at skrekken fortsatt står å lese i et ansikt fullt av blåmerker, som om voldtekten fortsatt pågikk.

Det er forståelig nok ikke så mye hun har å si:

«Vær så snill, hjelp oss med å komme hjem. Vi vil bare tilbake til Polen og legge dette marerittet bak oss, selv om det vil være umulig å glemme det som er skjedd…» Ordene hennes ledsages av tårer. Ansiktet er en maske av blåmerker og skrekk.

Som andre publikasjoner legger også denne avisen ut sine saker på Facebook, hvor folk kommenterer av hjertens lyst. En bemerkning, som raskt ble fjernet, fikk det til å koke mer enn normalt i kommentarfeltet.

Avisen refererer selv det hele, og man tror knapt det man leser:

Kommentatoren Abid Jee omtalte voldtekt som «ille, men bare i begynnelsen. Siden roer kvinnen seg ned, og det blir som et normalt samleie».

Et normalt samleie er ganske ålreit, eller hva?

Det hører med til historien at avisen har pyntet på mannens formuleringer. En skjermdump som er gjengitt hos Il Fatto Quotidiano, viser at kommentaren i virkeligheten var noe mer eksplisitt i fortsettelsen:

Så snart pikken kommer inn, roer kvinnen seg ned og nyter det hele som et normalt samleie.

At usiviliserte samfunnsmedlemmer ytrer seg på denne måten, er kanskje ikke så overraskende, særlig ikke hvis de kommer fra et land uten likestilling – i dette tilfellet tilsynelatende Pakistan.

Men vedkommende tilhører ikke samfunnets nederste sjikt: Den plumpe Abid studerer jus ved universitetet i Bologna, og arbeider som kulturtolk i en offentlig støttet virksomhet i asylbransjen. Skal tro om han ikke formidlet litt vel mye av sin egen kultur?

En talsperson for den aktuelle bedriften sier til Bologna-avisen at de erkjenner sin medarbeiders brøde, samt at slike ytringer er uforenlige med å ha jobb der. Det er tvilsomt om den unge mannens ansettelsesforhold henger i en tynn tråd engang.

Men spørsmålet gjenstår: Hvor mange nye innbyggere Europa rundt, hva enten de er fremtidig middelklasse eller ei, er det som tenker det Abid Jee sa? Hvilke mengder bedritent kvinnesyn har vi egentlig importert?