Yasmin Alibhai-Brown er leder av the British Muslims for Secular Democracy (BMSD). Det er den type talsmenn bla. Norge sårt mangler. Myndighetene og de som preger offentligheten tror ikke/forstår ikke at slike mennesker er livsnødvendige hvis det flerkulturelle prosjektet skal ha noe håp om å lykkes.

Alibhai-Browns artikkel The Talibanisation of British childhood by hardline parents bør leses av alle. Det er skremmende inntrykk. Dette skjer i vårt en gang så trygge og konservative Storbritannia. Det finnes ikke mer.

De som tror at ekstremismen kun finnes blant sinte unge muslimer, tar feil. Den innadvendte religiøsiteten finnes også hos foreldre til barn, og de lar det gå ut over barna. De arbeider i realiteten effektivt mot integrering, og ikke bare for segregering, men mot det britiske samfunns verdier.

Mot slutten har Alibhai-Brown noen viktige tanker om hvordan det er blitt slik: Taliban har kommet til Storbritannia. Det er en umulig tanke. Hvem kunne trodd noe slikt i 2001. Vi diskuterer krigen i Afghanistan, og eliten her vil ha oss til å forstå at det er en tapt sak. Men de vil ikke diskutere enn si nevne, at taliban-verdier har vunnet innpass i Europa og gjør det i økende grad.

Fortsatt skjer politikken etter devisen: «men det må de da få lov til, det er da deres frihet».

Alibhai-Brown har et annet viktig poeng, som går på vestlige, europeiske samfunn: da hun kom til Storbritannia snakket folk høflig til hverandre. I dag oppfører ungdommer, også jenter, seg slik at muslimske foreldre ikke tør sende barna sine til samme skole som dem. De sender dem i stedet til en muslimsk. Dette er en debatt som ikke har vært reist i Norge, men den er aktuell. I stedet later man som om muslimene godtar det noen kalte den horete Dagblad-friheten.

NRK skal feks. begynne en serie til høsten der private mennesker inviteres til blind dating, bokstavelig talt: de skal møtes i et mørkt rom og bli kjent der, og seerne skal kikke på dem med infrarødt kamera. Journalister eller redaktører spør ikke: hvordan kan NRK gjøre dette som offentlig finansiert kanal. Hvis vi mener noe med felles verdier, hvordan kan NRK gjøre noe slikt?