Utlendingsinternatet på Trandum er stengt med umiddelbar virkning på grunn av arbeidsforholdene for de ansatte. Det har vært flere påsatte branner på internatet den siste tiden, samt tilløp til opptøyer og trusler mot de ansatte på Trandum, hvor asylsøkere som har fått endelig avslag på søknad om asyl blir holdt i påvente av utsending.

Hovedverneombud Einar Sagli i Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter stengningen:

Den siste tiden har det vært flere branner på internatet. Den siste brannen var natt til lørdag.

– Denne var, i likhet med en tidligere brann, påsatt. Det har som helhet vært kaotisk og ute av kontroll på Trandum. Etter den siste brannen har jeg som hovedverneombud foretatt kontroller og inspeksjon. På bakgrunn av disse er det nå funnet at luftkvaliteten er så dårlig at vi ikke kan ha de ansatte her, sier Sagli til VG Nett.

I mars grep Arbeidstilsynet inn på Trandum etter en periode med brannstiftelser, rømninger, tilløp til opptøyer og trusselsituasjoner. Inntaket av nye personer ble stanset, og det ble satt et tak på antall beboere samtidig.

Trandum utlendingsinternat drives av Politiets utlendingsenhet. Det brukes som fengsel for personer som skal sendes ut av landet, og for personer norske myndigheter ikke kjenner identiteten til.

ABC Nyheter: Utlendingsinternatet på Trandum stenges

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂