Flyfoto av utlendingsinternatet på Trandum. Wikimedia Commons. Foto:  Tommy Gildseth

Politiet bekrefter at utlendingsinternatet på Trandum er påført store materielle skader etter at innsatte gjorde opprør lørdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at det har vært et opprør på Trandum i kveld, sier jourhavende advokat Anne Karin Storhaug ved Politiets utlendingsenhet (PU) til ABC Nyheter.

Etter det ABC kjenner til skal tumultene ha brutt ut like før beboerne på asylinternatet skulle låses inn på sine celler klokken 20 lørdag kveld.

– Situasjonen skal nå være under kontroll, understreker Storhaug.

Trandum leir er Norges eneste lukkede forvaringssenter for utlendinger, og her kan de bli holdt innesperret før transport ut av landet.

Storhaug vil ikke opplyse hvor mange som deltok i opprøret eller hva som utløste dette. Situasjonen var sent lørdag kveld under kontroll, ifølge politiet.

– Ingen personer er skadd, men jeg kan bekrefte at det har vært betydelige materielle skader, sier politiadvokaten.

Leiren ligger like ved Gardermoen flyplass, litt nord for Oslo, og har 220 plasser. Leiren drives av Politiets utlendingsenhet.

I november i fjor ble det kjent at sjefslegen ved utlendingsinternat ønsker grensegjerder og omtaler innvandringen til Norge som en «invasjon».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂