Utlendingsinternatet på Trandum ble påført store materielle skader etter at innsatte gjorde opprør lørdag kveld. Foto: Politiet

Innsatte på Politiets utlendingsinternat på Trandum knuste møbler og annet inventar da de gikk amok lørdag ettermiddag.

Bildene politiet har tatt viser hvordan flere toaletter er knust og hvordan sofaer og stoler er revet opp og slengt i en haug. Ifølge VG gikk opprøret lørdag kveld også hardt ut over bad, TV-er og fellesarealer.

Utlendingsinternatet på Trandum ble påført store materielle skader etter at innsatte gjorde opprør lørdag kveld. Søndag var mannskaper fra brannvesenet i gang med å suge opp vann fra gulvet. Foto: Politiet.

Politiet omtalte selv tumultene som et opprør lørdag kveld. Det startet i 16.30-tiden lørdag, rett etter middag. Innsatte fra fem avdelinger var involvert, men politiet vet ikke nøyaktig hvor mange som deltok.

– Det tok omtrent 20 minutter før de ansatte på Trandum fikk kontroll over situasjonen igjen, sier avdelingsleder Kristina Lægreid på Trandum til VG.

Hva som utløste opprøret er ennå ikke kjent:

– Vi vet ikke, foreløpig har vi ikke hatt tid til å snakke med hver og én om hvorfor de gjorde dette, sier Lægreid.

Søndag har det vært strengere rutiner ved Trandum.

– Nå begynner situasjonen å normalisere seg, og vi har i dag strengere rutiner enn vi ellers har. Vi unngår å ha større grupper sammen og har flere låst inn på rommene sine, sier Lægreid til NRK.

Lægreid sier at de ikke har hatt anledning til å diskutere eventuelle straffeforfølgning etter opptøyene. Hun legger også til at opptøyene ble håndtert godt av dem.

– Dette er situasjoner vi trener på, og ble håndtert på en god måte.

Det er ikke første gang det er opprør ved Trandum. I 2015 ble elleve innsatte anmeldt etter et opprør. Den gangen ble det blant annet knust ruter og revet ned kameraer.

Trandum er et internat for asylsøkere som har fått endelig avslag, og som dermed skal sendes ut av landet. Anstalten har 220 sengeplasser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂